30 mars 2009

Mjaa, nu blir det kinderäggbloggning igen - två inlägg på en dag. Bläddra ner för detaljer om prom, basketbankett och förra veckan.

Idag är det måndag (flashnews!), och en väldigt lång dag. Jag är fortfarande utmattad efter helgen men höll mig skapligt vaken till sista lektionen där jag som vanligt tog sovstund. Jag älskar det amerikanska skolsystemet med läxläsning på schemat, haha. Spelade basket sista timmen och sen slutade vi. Tog bussen hem och nu sitter jag här och småstirrar för att slippa göra något.

Nä, helt ärligt ska jag ta tag i mig, duscha, och sen röja upp mitt rum ordentligt. Jag lovar - ingen som känner mig skulle tro att jag bodde här. Det ligger prylar, skor, kläder och diverse småplock överallt, sängen är obäddad och garderoben håller på att falla ihop av överbelastning, haha. Mja, det är ett mindre bombnedslag vilket det på något sätt lyckas bli varje vecka. Och alla vet ju att jag är superperfektionist när det kommer till mitt rum?! Nja, det är ett mysterium men jag tar i alla fall tag i det. Man hittar så mycket spännande saker när man städar ju? Hahaha. Jag tror faktiskt bara att rummet är alldeles för stort, hemma har jag inte plats att kasta saker omkring mig medan jag här bara tossar runt vad jag än har i handen.

Förmodligen runda till Wally World senare där jag ska införskaffa NUDLAR. Jag kan inte med ord beskriva hur mycket det gör min dag att ha varm mat till lunch, haha. Jag har aldrig saknat skolmat så mycket i mitt liv! Blähh.
Okej - mycket snack och ingen verkstad som min käraste mor skulle sagt - nu skrider jag till verket. (förresten fick jag 99 av 100 på mitt matteprov, graaauww!) Pysselipuss!

29 mars 2009 (Prom)

Golly, what a weekend.
Klockan är i skrivande ögonblick strax innan elva och jag har nog varit redo för natten sen sju timmar tillbaka, haha. Har varit en mycket händelserik helg och jag tänkte dela med mig innan jag sover bort detaljer som kan vara värda att nämna, haha. Kan ju dessutom vara vänligt med tanke på att jag inte uppdaterat på en vecka! (wow, bloggtorka?!)

Så veckan flöt väl på i sakta mak, inte alltför mycket att göra men väldigt mycket regn.  Ganska låg stämning i allmänhet, dagarna har gått upp och ner men jag och min fellow motivationscoach (egentligen motiverar vi väl bara varandra till mer gnäll, men ändå!) tragglade oss igenom dagarna genom mottot "always look on the bright side of life!". Tur att vi har varann, Therese!
Regnet orsakade en hel del trafikolyckor och det blev extra uppenbart när mattanten omkom i en. Det bidrog väl helt klart till den låga stämningen under veckan.

Men, så kom fredag och livet var ljust igen? Nästan i alla fall, jag spenderade kvällen med min bästa amerikanska babe Tori, vi åkte runt i bilen med Gary och Alex ett tag, och när vi hade släppt av dom så begav vi oss på jakt efter en öppen nagelsalong. Ingen lycka - raka vägen till McDonalds och ett stängt bibliotek. Vi var där i alla fall!
Styrde hemåt och Meagan joinade klubben - resten av kvällen så förberedde vi oss för prom genom att locka hår, sminka oss, tassa runt i klänningar (alla har väl sett, men min var svart och tight och fin!) och prova alla sorters armband innan vi somnade framför Twilight. Det var kul!

Lördag var Prom day och vi klev upp redan halv nio för att ge oss av mot nagelsalongen. Där fick vi manikyr och pedikyr av söta asiater, så sjuuukt avslappnande. Blev lite lätt knivhuggen på nagelbandet men det kan jag väl leva med, hahaha.

Hem igen, hann knappt sätta mig ner innan jag fick ge mig av för att tömma ett hus på möbler. Precis vad man vill göra när man fått naglarna fixade och ska vara supersnygg och klar ett par timmar senare?
Lite lätt tjurig blev jag sedan hemskjutsad, superman-fart in i duschen och sen kom Tori och Meagan och plockade upp mig igen.

Eftermiddagen spenderade vi i badrummet där vi lockade hår, flätade, sminkade och fnittrade. Viftande med locktångar och brända öron ingick! Efter mycket pyssel drog vi tillslut på oss klänningarna, spände på oss klackarna (jag hade typ sju-åtta centimeter klack, woow!) och borstade på puder en gång till. Klockan sex anlände resten av gruppen och när alla hade kommit blev det väl i princip en timmes blixtar... och dunder. Nej, men vi tog kort efter kort efter kort för att föreviga vår skönhet innan avfärd mot restaurangen.

Trevligt italiensk restaurang med en glad supportgrupp bredvid som inte kunde sluta applådera, hahah. Åt spaghetti och pratade! Efterrätt på McDonalds, börjar ju bli lite av en tradition nu då vi gjorde samma sak på homecoming. Glass i finklänning är kanonbra! Tillslut kom vi iväg till själva dansen i alla fall och där dansade vi i drygt en och en halv timme. Måste ju säga att ja, prom är överskattat, det var inte särskilt många där och stämningen var ganska "lagom". Men jag hade kul med mina fina tjejkompisar, vi dansade, drack jordgubbsdrinkar och försökte slippa dansa med korta killar, haha. En snäll, men ack så märklig, ung man frågade om jag ville dansa oanständigt med honom, jag tackade vänligt nej men fick stå ut med hans närvaro i krokarna resten av kvällen. Runt midnatt var kalaset över och vi rullade hemåt med dånande musik i högtalarna. Bytte snabbt om och avslutade kvällen på IHOP med pannkakor. Jag totaldäckade i Toris säng halv fyra på morgonen, fullt påklädd med smink och håruppsättning. Sammanfattningsvis - väldigt trevlig kväll, inte alls som man kanske skulle trott, men helt klart en kul upplevelse!

Söndag vaknade jag runt halv elva, betydligt tidigare än jag hade förväntat mig. Satt och såsade en bra stund innan Lissa kom in med en tidning och vi läste fåniga tips om allt möjligt. Benson-brodern Ricky kom hem från kyrkan och förkunnade att han var hungrig, och sugen på pizza. Fem minuter senare slirade han, jag och Lissa ut från deras uppfart och beställde fem minuter senare en extrastor pizza (som visade sig vara liten) med allt möjligt konstigt på. Satt där och diskuterade vår framtida KoolAid-business, Norge och andra världsligheter en bra stund innan vi begav oss hemåt.

Deras snälla mor körde mig slutligen hem till värdfamiljen och jag satt och glodde på dataskärmen ett par timmar innan jag till slut orkade mig in i duschen. Nästa party väntade ju klockan sex, och min närvaro var önskad - wohoo. Beslutade mig för att behålla samma håruppsättning då jag var alldeles för lat och trött för att göra något annat, och då lockarna fortfarande var kvar kunde jag ju lika gärna köra på. Duschade, sminkade mig igen (hade väl varit att ta i att behålla sminket också) och fick på mig nästa klänning, en mycket söt turkos skapelse. Tog kort med värdfar som gjort ett bra jobb med att klä upp sig han också, tjoho, och åkte sen till basketbanketten.

Det var också väldigt trevligt, middag med mina fina lagkamrater, Varsity, alla basketkillarna samt föräldrar och coacher. Coach Slad höll ett jättejättefint tal om vår säsong och jag tror att vi alla saknade basketen lite extra mycket just då. För att skryta en smula så fick jag ju lite extra uppmärksamhet då hon avslutade talet med att berätta hur mycket "Sweden" skulle saknas nästa år och att om dom kunde ordna så jag hade kunnat stanna ett år till så hade dom lätt gjort det. Fick även present i form av fotografier när vi stod på scenen, och jag var självfallet nära tårarna när coach sa "jag tror inte ens att du inser vilken viktig del du har varit av det här laget. Vi kommer sakna dig otroligt mycket och önskar att du inte hade behövt åka tillbaka till ditt land". Jag älskarälskarälskar mitt lag och mina coacher, och jag är så väldigt glad att jag gjort ett så pass stort intryck på dom tjejerna och att dom har känt att dom vill ge så mycket tillbaka till mig. There really is no such thing as high school team spirit. Och jag kommer att sakna mina "basketsystrar" alldeles jättemycket.

När killarna också hade fått sina priser var det chokladfontän (yummmie) och sen var det tillslut dags att gå hem. Utmattad efter denna festliga helg åkte jag hem, kollade upp shuttle för när bästaste Therese kommer ner till Texas för att hälsa på, och chillade sedan en stund innan jag drog mig tillbaka till sängen där det nu blir SÖMN! Imorgon väntar verklighet och skola.


22 mars 2009

God morrrron i ottan, söndagsrapport från Texas väntar. MED PRICKAR ÖVER BOKSTÄVERNA!
Tja, liten applåd kan man väl få kanske.

Spring break är snart över och cirka elva veckor återstår av mitt utbytesår. Inte exakta nummer men något i dom krokarna. Slutspurt is the word!
Nedan följer en liten sammanfattning av vårt äventyr till Houston, College Station och Galveston - håll till godo!


På torsdagseftermiddagen bar det av, resväskor i bakluckan och tre utlänningar i baksätet - svenska tjejen (med andra ord jag) fick på grund av korta ben och liten omkrets sitta i mitten. Inte visste jag då att jag under sex timmar skulle motta tryck, kram och allmän mosning från mina söta vänner Alex och Gary!
Nåväl, vi kom slutligen iväg och rullade genom Texas' vidder mot College Station, som i princip är staden där Texas A&M college campus ligger. Glad Felicia då jag gärna ville hinna besöka ett college under min vistelse i USA! Mycket prat, skratt och flams samt lite mat och ABC-leken.

När vi slutligen anlände sent på kvällen mottogs vi av min medföljande tjejkompis Lissas syster Kristina som just nu avslutar sitt junior year på college. Himla trevlig tjej. Efter att ha plockat upp henne var aptiten stor så vi hamnade på världsbästa Olive Garden, bread stick-paradiset! Glada och mätta begav vi oss tillbaka till Kristinas dorm room, där vi flyttade in lite snyggt. "The Wedding Planner", luftmadrassknåp och sen läggdags! Jag och Lissa fick äran att sova i tv-rummet, där jag under två nätter sov på en 1.10m lång soffa. Min rygg är inte vad den har varit, haha!

Fredag vaknade vi okristligt tidigt för att ge oss av mot storstaden Houston och the NASA Space Center. Frukost på Sonic och sedan sov jag och Lissa oss igenom hela downtown Houston. Tog oss endast ett par minuter att ta oss in på NASA SCH, där vi gick runt och kikade på rymdskepp, avundades barnen som fick leka i coola rutschkanorna, provade rymdhjälmar och spelade konstiga spel. Fick en demonstration i livet och bekvämligheterna på en rymdstation, och sen tog vi en busstur till stället där astronauterna tränar inför tyngdlösheten. En sjukt stor pool med hur mycket vatten som helst! Svensk flagga på väggen, tjoho.
En stolt Felicia hittade också Christer Fuglesang på bild, och pekade glatt ut att "Han är svensk!". Min snälla, men ack så märkliga, kinesiska vän argumenterade med mig i femton minuter om huruvida Fuglesang var svensk eller icke, men då jag tillslut övertygade honom om att jag var mer kunnig i ämnet släppte han det.
Vi köpte rymdglass, vilket visade sig vara sjukt gott! Hade det inte varit så dyrt hade jag packat väskan full med det hem, haha.

Det närmade sig lunch-middag dags och vi körde ytterligare en timme till Galveston, en ytterst charmerande kuststad med strand. Man kunde fortfarande se spår efter the hurricane som förstörde staden förra året. Vi hittade en jättebra restaurang, hoppade i vattnet, dansade balett på stranden och pratade med frun till en amerikansk cost guard. Om inte mina andra planer går i lås tänkte jag att jag skulle gifta mig med en sån, verkade ju som ett bra val av karl!

Resan gick sedan vidare mot Downtown Houston, där vi tog oss en titt på Rice University. Två campus på två dagar, se där ja! Busade lite på biblioteket, kollade in omgivningarna och skrattade åt det tråkiga "free beer"-partyt som inte verkade särskilt roligt.
Glassinköp i massor och sedan tillbaka till the dorm för dusch, film och sömn!

Söndag innebar sovmorgon, ihoppackning och monsterstor lunch på Freebirds som visade sig ha grymt goda burritos. Fem kilo tyngre satte vi oss i bilen för avfärd mot en stad tre och en halv timme bort där Lissas familj har en bit land. Visade sig vara the most gorgeous neighborhood och vi kikade på hus, vandrade lite på gräset och tramsade lite allmänt. Jag saknade skärgården massor då det påminde mig till viss del om det, och när vädret dessutom var så fint gjorde det ju inte saken bättre!

Hemvägen = x antal toalettstopp, ett där tyska Alex spelade bort sina quarters på en dum maskin, och sedan middag på KFC. Inte min grej dock, jag höll mig till majs och mashed potatoes.
Toalettkön var intressant, Alex började banka på dörren (rättare sagt, han hoppade in i dörren upprepade gånger) och gick sedan medan jag stod kvar. En femtioårig cowboy (komplett med boots, hatt och rutig skjorta) kom tillslut ut och mumlade "Well, you gotta go if you gotta go, right?". Detta blev det stående skämtet för vår sista timme hem till utkanterna av Dallas.


Anlände slutligen hem till ett tomt hus, där jag hann få för mig allt möjligt. Min favorit-Ludde lugnade väl ner mig någorlunda, gillar hur vi verkligen har pratat oss igenom det här året tillsammans. :)
Till slut kom folk hem och efter en midnattsrunda till Wally World så var det sängdags.


Det var kul att få se en annan stad i Texas och med så fint sällskap som jag hade var sex timmar i bil helt okej! Att jag dessutom fick ropa "Houston, we have a problem!" var ju guld värt, hahaha. I april väntar allt möjligt kul, så jag är på bra humör jag trots att springbreak är över! Nu väntar chill och imorgon börjar skolan igen.

Jag hoppas ni har det bra och att ni orkade er igenom inlägget! Puss och kram y'all!


18 mars 2009

Njaa, amerikanska latheten ar numera en del av svenska tjejens personlighet, sa jag orkar inte plocka fram USB-minne, skriva ordentligt och sen flytta over. Ni vet ju alla vart prickarna ska sitta anda! (ja, inte Madde kanske....)

Spring break i full gang och efter en sur start pa veckan sa passar jag pa att njuta, haha. Har sovit galet, tagit igen sakert tva manader av till-och-fran somnloshet. Vadret har varit grymt fint sa jag har legat ute i bikini tva dagar pa raken och blivit brun om magen! Resten av mig verkar vilja stanna lite stylish skandinaviskt blek. Har hunnit med att baka kladdkaka och chokladbollar (tror aldrig att vi kommer till den nyttighetsnivan dar jag lagar gravad lax och rakrora, vi kommunicerar battre pa det sota planet...) men kakaon i Staterna ar annorlunda sa trots lyckat resultat ar det inte som hemma.

Hangde med min sota van fran Israel pa mandagen, vi promenerade i solskenet, tittade pa vatten, lekte med hennes vardbrorsor, tittade pa White Chicks och skrattade at en heltackningsmatta. Vi har massa kul vi ska gora och hon ar himla go. :) Jag kan inte sluta forundras over hur hon bara hade sett jul pa tv innan hon kom till Amerika!

Promenerat med hunden, solat lite mer, pratat med bastaste Sandra, stadat och last trakig Don Quijote har jag ocksa gjort. Seriosa forsok att soka jobb har ocksa gjorts! Tjoho. Filmer har vi avverkat nagra stycken, och x antal pasar popcorn. Basta var val kvallen nar jag fick vardpappa att titta pa Supersize me med mig, samtidigt som vi at choklad i massor. Haha, men ja, han gillade faktiskt dokumentaren och vi har lallat pa den lattsamma signaturmelodin i ett par dagar.

Planen var ju att jag skulle till Six Flags imorgon men efter en snygg andring sa kommer slutet av mitt lov att spenderas i Houston, wohoo! Himla glad, blev ju en liten roadtrip anda. Aker torsdag eftermiddag och vet inte riktigt nar vi kommer tillbaka, antagligen sondag. NASA och sant pyssel, med en av mina favvotjejer, kinesen och tysken. (haha, alska nationalitet-smeknamn)
Galet taggat!

Nu ska jag... sova.. kanske. Har suttit uppe och utokat mina kunskaper i norska pa natterna jag. Samt lart vardmor svenska! Veckans skord av vokabular har blivit "Ar jag arresterad?", "Punkt punkt punkt", "naken", "helvete" samt "Kan jag ringa Amerikanska konsultatet?". Den senare far vi jobba lite pa dock, kan behova slipa uttalet!

Ni far ha det sa bra darhemma, ses om tva och en halv manad drygt. Klaem!

12 mars 2009

Okejj, orkar inte halla pa och flytta inlagg fran en dator till en annan, sa jag skriver lite kvickt pa vardpappas dator nu. :)
Seg seg vecka so far, borjade inte alls bra och sen ar val veckan innan lovet alltid extra lang.
Efter lite konflikter, idioter och massamassa prom-trams, sa beslutades det att jag och mina favvoseniorbrudar gar pa prom tillsammans. Jag ar nojd, orkar verkligen inte med all high school-dramatik. Helt seriost, there's no such thing in Sweden om man jamfor. Hurra for svengelska!

Vardmamma har brutit bada fotterna sa Felicia tvattar och lagar mat och ficksar finfint. Farmorniva pa pannkakorna snart, herrejisses! Det gar bra iallafall aven om jag blir lite trott pa hur det hanteras ocksa. Sen far man val saga att det mesta ar hundra ganger mer irriterande i det har landet an det hade varit hemma.

Torsdag visade sig vara en bra dag iallafall, mysig dag, lajjade runt pa basketen och sen hade jag fina konversationer nar jag kom hem. :D Plus att middag avslutades med en chokladgrej med choklad med chokladsas typ... jag behover faktiskt vaxa i min klanning! Hahah.

Fredag imorgon - sen SPRING BREAK! Inga storra planer an sa lange forutom Six Flags pa torsdag med tre av mina sota basketflickor. Far val se vad som hander mer, en hel del sovande star pa schemat. Har aven lovat att gora chokladbollar (hahahaha, orka att jag forsokte oversatta "negerbollar" nar chocolate balls lat konstigt...) sa det blir val spannande! Namnvart ar ocksa att jag fick sla upp saker om svensk historia idag. Wohoo.

I april ska jag till San Antonio med andra utbytesstudenter, galet taggad! :D Plus att min favoritbrud i Washington ska pallra sig ner till Texas. Kommer bli sa sjukt morsomt.

Hemresedatum ar satt till femte juni, och flighten ar faktiskt riktigt riktigt bra. Imponerande! Lamnar Dallas fredag eftermiddag och landar i Sverige pa lordag formiddag - sjalvaste nationaldagen! Inte langt kvar nu.

Storre uppdatering med prickar over vantar i helgen eller borjan av lovet! Jag hoppas ni alla har det kanonbra. Puss och kram! :D

7 mars 2009

Hej hopp!  :D
Lördag idag och post-Hawaii deprimerade Felicia är äntligen borta. Har gått runt och varit sömnig, sur och homesick hela veckan - tack Therese för många uppmuntrande samtal och sms. Himla tur att vi har varann - men efter en bra fredag och en bra lördag är jag äntligen glad och käck igen.


Veckan har mest varit skola, läxor, sova, hänga på Starbucks och skicka x antal sms över landet. Torsdag kväll hängde jag med Austin på Walmart, haha. Jäkligt coolt och mycket redneck?


Fredag var det skola och sen på kvällen åkte jag med Tori och Sara för att se "Confessions of a Shopaholic". Två timmar om kreditkort och shopping, men helt klart sevärd! Mycket söt skådis, galet fina klänningar och en riktigt bra chick flick faktiskt. Vi åkte sedan vidare till Hooters - varken jag eller Sara (som ändå är amerikan!) hade varit där förut, hamburgarna var... herregud. Hamburgerhimmelen, minst! :) Mycket trevlig kväll.

Lördag, det vill säga idag, blev jag väckt kvart i nio, vilket är cirka fyra timmar tidigare än jag brukar kliva upp... Nädå, så illa är det inte, men runt tio lämnade vi huset för att uppleva äventyr i Fort Worth, där min värdmammas mor bor. Hälsade på i deras hus, sen åkte jag, nån moster eller faster eller vad det nu var, värdmamma och "värdmormor" för att leta klänning och bra grejer. Jatack, två klänningar senare var jag en mycket glad svensk. Inte bara för att jag hade löst mitt lilla klänningsproblem, men för att det var årets egoboost när två affärer talade om för mig att jag var otroligt vacker, charmerande och dessutom såg ut som en prinsessa. Wohoo? Nån liten tjej blev tydligen bästis med mig på fem minuter, och talade glatt om att "you are very nice and very pretty!"
Så ja, jag har blivit behandlad som en stjärna. I really don't mind.

Imorgon blir det väl homework, har blivit sämst på att följa med till kyrkan. Dom har väl insett att jag inte är så intresserad, och det är inte ett problem. Så.
Nu ska jag chiilla viiiidare, puss och kram!


4 mars 2009

Mja, nu har datorn gatt sonder har och da jag inte har eget internet annat an om jag aker till Starbucks (vilket skulle ruinera mig da man far betala dar) sa kommer bloggen vara smatt dod tills nagon form av losning dyker upp. Jag lever, langtar val hem och saknar Hawaii galet, men annars ar det ratt fint och jag fick sovmorgon till kvart over ett igar.
Post season med basketen innebar fyra mot fyra-spel vilket ar helt okej. Gor mina laxor, ater, sover och suckar at amerikaner dagarna i anda. Spring break om en och en halv vecka, greatness!
Prom verkar jobbigt och jag ar inte valdigt excited trots fem forfragningar och ytterligare tva gruppalternativ. Tjugofyra dagar kvar och jag har ingen klanning. Men det blir fest ju!
Kollar mailen sa det ar nog enklare att na mig dar. Mycket puss och kram :*

RSS 2.0