31 december 2008

Jaa. Jag har kommit på att listor är ett bra sätt att kommunicera med folk. Och då jag ännu har tio timmar kvar på dygnet kan jag likagärna dela med mig av denna lilla årssummering!


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Massor. Anpassat mig till en helt ny kultur, gått på high-school, homecoming, bott med hund. Klarat mig själv på ett helt annat sätt. Fick en kusin! (inget jag gjorde kanske, men)
Innan sommaren hann jag väl också med lite saker, men det har jag lite svårt att minnas om det var nytt, dessvärre.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Tror inte att jag hade några? Farfar, jag har fortfarande inte rökt! Haha.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Om amerikanska tjejen i min 2nd period räknas, ja. Annars nej.


4. Dog någon som stod dig nära?
Nej


5.Vilka länder besökte du?
Aruba med familj, Frankrike med mammsen, Italien med familj, Spanien med familj, Danmark med Madde&Sofian, USA helt själv.


6. Är det något du saknade år 2008 som du vill ha år 2009?
Mitt svenska liv? Haha. Nja, jag hade nog det mesta.


7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
4 juni, 17 juli, 10 augusti, 17 augusti, (egentligen hela sommaren), 12-13 september, 20 december, 25 december. Typ.


8. Vad var din största framgång 2008?
Att faktiskt klara fyra och en halv månad i USA utan att åka raka vägen hem.


9. Största misstaget?
Jag har säkert gjort misstag, men inget så fatalt att jag orkar älta det.


10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Lite småsjuk är man väl alltid. Annars lyckades jag ju paja mina benhinnor litegrann. Tillräckligt för att inte få spela mera basket.


11. Bästa köpet?
Flygbiljetter till Hawaii. Haha, nej, men alla köp har varit bra köp, tycker jag.


12. Vad spenderade du mest pengar på?
Kläder, tågresor, telefonräkning. Fast, om man räknar med mina egna pengar kan vi ju ta bort telefonräkning, haha.


13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Mycket. Hela maj månad gjorde mig väldigt glad. Madde har gjort mig väldigt glad, och mina söta vänner med.
Bra konserter, fina (dåvarande) NN1a, sommaren, USA, saker som har hänt här typ mitt överraskningskalas.


14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?
Ohio (Come back to Texas) - Bowling For Soup
Lovestory - Taylor Swift
Romeo and Juliet - The Killers
Cocaine - Nomy
You Dress Up For Armageddon - The Hives
Sam's Town - The Killers
All out of love - Air Supply
Det mesta med The Killers egentligen.


15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Första halvan var jag förmodligen gladare än någonsin. Andra halvan har jag varit omväxlande glad och ledsen, hemlängtan är jävligt tufft. Men i huvudsak mycket gladare!


16. Vad önskar du att du gjort mer?
Kanske utnyttjat första delen av utbytessåret lite bättre. Tagit tag i saker och ting tidigare medans jag var i Sverige.
Annars tycker jag att jag gjort vad jag vill.


17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Jag tänker nog alltid lite för mycket. Kunde sluta med det, ibland.


18. Hur tillbringade du julen?
I Texas, USA med värdmammans familj.


19. Blev du kär i år?
Ja.


20. Favoritprogram på TV?
Gossip Girl


22. Största musikaliska upptäckten?
Massa bra band jag har introducerats för här. Och The Hives får jag lov att säga.


24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Jag önskade mig ett guldhalsband med hjärta och det fick jag. Önskade mig inte mycket men jag fick allt och lite till.


25. Något du önskade dig men inte fick?
Nej, inte vad jag kan komma på. Skulle väl vara tunnelbanan då! (host Vicky)


26. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
Åt blåbärsbagel, pratade med Sverige i telefon, åt lunch med mina amerikanska bästisar, åt middag med värdparets vänner och deras söner.


27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Antagligen, men det är väl lite sent att tänka på sånt nu.


28. Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
Första halvan var den bra. Jag tyckte om den. Och mycket strumpbyxor och klänning.
Nu på senare har det bara blivit jeans och tröja vilket är stört tråkigt men passande antar jag.


29. Vad fick dig att må bra?
Framgångar, vänner, en viss pojke och basket.


30. Vilken kändis var du mest sugen på?
Björn Gustafsson. Alltid alltid alltid.


31. Vem saknade du?
Mamma, pappa, systrar. Farföräldrar. Mina klasskamrater. Mina basketkompisar. Samt övriga svenskar jag tycker om.

Jag tror att alla vet. Haha.

32. De bästa nya människorna du träffade?
Ett helt gäng amerikaner, min bästa kinesiska kompis, Ludde, Therese.


HAPPY NEW YEAR! :D


30 december 2008

Lugn och fin dag idag, vaknade vid tiotiden men såg ingen anledning att röra mig, så jag stannade väl halvsovandes i sängen till ett, haha. Satt ute i solen en stund (jotack, det är dagen innan nyår och solen skiner), spelade lite basket och lyssnade på musik. Klockan tickade ovanligt fort, eller så gick jag upp för sent, vad det än var blev det middagsdags ganska snabbt. Lagade mat, åt maten och diskade efter maten. Bad värdpappa att köra mig till Walmart lite kvickt så jag kunde hyra film. Är så galet billigt här, man kan hyra en sprillans ny film för en dollar. :) Sweeney Todd blev det (wohooo! R-rated!) och vi såg den allihopa. Tror att dom tyckte betydligt bättre om den än vad dom trodde, hahaha! Jag lyckades. Eh. Efter det läste jag igenom fem kilo försäkringsinformation och mer spännande än så var inte min dag. Ser ut som att jag har en nyårsplan iallafall, men det är ruskigt oorganiserat. Vi får se. Önskar alla en bra sista dag på året! <3

29 december 2008

Jaaadå, livet är en fest här i USA. Spenderade större delen av helgens två dagar i horisontellt läge, var sjukt skönt. Pratat lite i telefon, läst böcker och tittat på film. (We are Marshall är en bra film. Se den. Baserad på en verklig historia och football, blir inte mycket finare, haha. The Dark Knight förstår jag mig inte riktigt på men Heath Ledger är outstanding som the Joker)

Hann även med att steka lite svenska pannkakor, leka med mina två voffsingar och försöka förstå hur jag ska få plats med alla saker som trängs i mitt rum. Min mycket enkla, och enligt värdföräldrarna mycket amerikanska, lösning var att jag borde ha ett större rum. Då något sådant inte finns att tillgå får jag helt enkelt fundera vidare.

I vilket fall som helst aktiverade jag mig lite mer idag, måndag, då min favoritamerikan Tori fyllde arton och därmed blev "laglig". Hämtades upp av henne, Lissa och Jana, cruisade runt ett tag och begav oss sedan mot Frisco där vi skulle äta och få naglarna fixade. Käkade på samma ställe som efter statefinalen, och fick gratis efterrätt igen... Vi är helt enkelt bedårande. Tori, som bland annat fick silly string i födelsedagspresenten jag gav henne, såg till att placera det både i min mun och på servitören. Vi älskar vår omogna artonåring ändå. :)

Vidare till nagelstället där dom tog hand om oss i nästan två timmar, naglarna är mycket stiliga. Var galet nice, var typ själva i salongen också så vi fick massa uppmärksamhet.
Hem till Tori där det var familjemiddag på gång, mashed potatoes och majs. Mycket Texas och mycket gott.
Slutstationen var ett coolt ställe i Frisco där vi för en rimlig slant fick tillgång till unlimited bowling, lasertagging, videospel (video games översätts hur?) och såndär bordshockey. Droppade in en hel del folk vi tycker om så vi hade jättekul, bowlade i säkert tre timmar och lasertaggade två gånger.

Måste bara få påpeka att jag visade Swedish skills på bowlingen, vann första rundan och slutade väl som tvåa totalt bara för att Tori's bror hade mer tur. Inte skicklighet. Haha.
Snabbt stopp på Sleven för att Tori ville utnyttja sin ålder för att köpa lotter. (man måste väl inte vara arton i Sverige för att köpa typ Trisslotter? Knasigt) Vann typ sju dollar och ett gäng lotter, sen tyckte vi att det var dags att återvända hemåt så jag droppades av här strax innan ett efter en trevlig dag!

Nyår snart och jag kommer befinna mig någonstans, inte hundra på var än men jag har tre erbjudanden så det blir väl det bästa. Får se. :) Hoppas ni alla har det bra.
(och systrar: inga mirakel än, men det kommer nog snart!)

26 december 2008

Fortsättning på förra inlägget, antar jag, fast det här är väl egentligen "berättelsen om julen". Nåväl, för min egen och för alla intresserade (?) läsares skull; såhär var min amerikanska jul.

Vaknade på morgonen den tjugofemte, kanske inte "julaftons-exalterad", men på betydligt bättre morgonhumör än vanligt. Hasade mig upp, släppte ut lilla voffsingen jag gått och blivit hundvakt till över jul (hon är adorable men such a baby), och fick sen i mig lite frukost. Värdpappa läste julevangeliet (och det påminde mig alldeles vansinnigt mycket om en pustande rektor i röd klänning... fina minnen från högstadiet, haha) och jag fick en julstrumpa med lite trams i, så sött så. Vi öppnade lite julklappar, värdfamiljen var väldigt glada över de coola sakerna från Sverige, och jag kan numera stolt titulera mig ägare till ShamWow. (alla som befinner sig i Amerika måste ha levt i en låda för att ha missa den reklamen) Typisk tv-shop-grej, men helt sjukt roligt. Fick i allmänhet jättefina saker. Tack svenska familjen för fina julklappar också, jag fick showa med BJÖRN BORG-loggan och spela lite svensk musik. Mycket uppskattat av både mig och dem.

Runt lunchtid började de få gästerna droppa in, mestadels värdmammans släkt. Var ett väldigt pyssel med att förbereda maten, så jag höll mig mest undan och gosade med lilla vovven i soffan.
Till slut var det julmiddag, och det var jättemycket god mat! Revbensspjäll, massa kött, potatis, grönsaker. Passade mina svenska smaklökar utmärkt, haha.
Blev lite popcorntårta (!?!!?) till efterätt, innan jag var proppmätt och glad. Mera julklappsöppning, sen livlig diskussion och gitarrspel. Hon har en rolig släkt, min kära värdmor. :)

Efter ett par timmar var det över, paketberget borta och maten uppäten. Tror att resten av kvällen spenderades i något halvdött, utmattat tillstånd i mjukiskläder. Födelsedag och jul har tagit all min energi, haha.

Idag, annandag jul (anotherday christmas!) och pappas namnsdag, har vi spanat in rean, köpt flygbiljetter till Hawaii (snaaaaaaaart Therese!!!), kollat på mer film och så fick jag till ett låångt samtal med Ludde till slut. Telefonen funkar igen, femtio dollar billigare per månad. Vad jag ficksar! Har geggat ihop lite pannkakssmet så jag kan göra svenska pannkakor imorgon också. Blir förhoppningsvis inte väckt av hunden fem på morgonen för att den ska gå ut och ta hand om sin business.
Ah well, hoppas alla hade en GOD JUL och att ni får en trevlig sista vecka på 2008. <3


24 december 2008

Sådär, då har man klarat sin första amerikanska jul, första julen utan familjen och förmodligen enda julen med popcorntårta på dessertbordet. Måste säga att jag är väldigt nöjd med min upplevelse, december månad har förmodligen varit perioden med minst hemlängtan.

Överraskningskalaset var en bra start på helgen, och sen väntade ett par dagar innan det var julafton och Christmas. (Christmas Eve är den tjugofjärde, Christmas Day den tjugofemte)
Vi tog det väldigt lugnt, fick lite shopping gjord, jag fick se mer av Texas' tomma men mycket vackra vidder, kollade på film och halvsov mig väl igenom hälften av dagarna.
Kvällen den tjugotredje pratade jag i telefon med min fina vän Madde, som var först att gratta mig på det svenska tolvslaget. Sen var det ett par långa timmar till midnatt i USA, men jag kunde till slut titulera mig sjuttonåring i Texas. Öppnade lite Sverigepaket och studsade runt för sakens skull.

Fick frukost på sängen på morgonen, då jag berättat att det var så vi firade födelsedagar i Sverige. Blåbärsbagel och apelsinjuice, Felicias favoriter. :) Blev en väldigt hastig frukost dock då telefonsamtal hemifrån väntade, mycket trevligt. Fick prata med både systrar, föräldrar och farföräldrarna.
När jag till slut lagt på (kom in riktigt bra i svenskan efter ett tag, haha) var det snabb paketöppning, sen meddelande min kompis att hon ämnade hämta upp mig tjugo minuter senare. Hastig dusch och påklädning, sen kom mina favoritsystrar plus en tjej som var utbytesstudent förra året, och plockade upp mig för lite födelsedagslunch. Vi åkte till en mexikansk restaurang, god mat, gratis födelsedagsglass, kul sällskap och pinsamt sjungande av personalen inkluderat, blir ju inte bättre än så?
Sightseeing i äkta "Texas nowhere", hängde ett tag hemma hos dem innan jag blev hemskjutsad. Middag med värdparets vänner på kvällen, också en trevlig restaurang med god italiensk mat. Och mer gratis födelsedagstårta... jag är sjukt trött på tårta, haha. Den ni.

Hade sammanfattningsvis en alldeles utmärkt sjuttonårsdag, massa gratulationer och fina paket. Känns ju bra att vara lite äldre också, R-rated movies!!! Haha.. Var inte alls så jobbigt som jag trodde det skulle bli att vara bortifrån på födelsedagen, vilket iof är skönt för det ska väl vara en glad dag.
Hur som haver, julen avhandlar vi i nästa inlägg, haha. Puss!


20 december 2008

Jag har världens bästa vänner här, helt seriöst. Vet inte riktigt vad jag ska säga, för hur jag än beskriver lär det låta ganska lamt, men jag har haft min absolut bästa amerikanska kväll här så jag måste få berätta.

Så, som bekant fyller jag år på julafton (dagen innan julafton här dock, då USA firar en dag senare) och har väl inte haft nåt vidare kalas sen jag var typ nio år, så när min värdmamma började fråga mig om vad jag ville ha för party var jag väl lite "ehh" då det inte kändes som nånting jag själv ville ordna.
Hade tänkt mig en lugn födelsedag, förhoppningsvis hänga lite med kompisar men annars bara fira sjuttonårsdagen i lugn och ro.

A tt det inte var någon annans plan fattade jag ju långt senare, hahah. Till att börja med började min värdpappa prata om att han ville "take me somewhere special" på lördagkvällen, så jag skulle inte planera något. Min värdmamma började sedan tjabbla om att hon skulle ha över nån rysk grupp på middag den dagen, så det var helt okej om jag skaffade mig planer så länge jag kom hem och hälsade på ryssarna en stund.

Då jag helt plötsligt var ledig kunde jag följa med min kompis och barnvakta, vilket jag gjorde efter att ha städat kök och mitt rum i typ tre timmar. Så hon kom och hämtade mig, vi drog iväg och vaktade två små krulltottar i ett par timmar, och till slut sa hon att hon nog var tvungen att ta mig hem till ryssarna nu. Jag var väl lite segt inställd till det, då jag fortfarande fattade noll och på riktigt trodde att dom hade ryska gäster. (av någon anledning jag absolut inte kunde förstå)
Så, lyckligt ovetandes, kliver jag in genom dörren med min kompis i släptåg och ett helt vardagsrum fullt med folk ropar "SURPRIIIIISE! HAPPY BIRTHDAY!". Dom hade ordnat ett helt överraskningsparty för mig och jag fattade först ingenting, innan jag fick ur mig typ "this is NOT Russian people!!!"
Så mina två coacher, halva mitt basketlag, footballkompisarna från förra helgen, min "tvilling" och "trilling", en kille från min Economics-klass, tyska utbytesstudenten och hans värdbror, kinesiska killen, brasilianska utbytesstudenten, min områdesrepresentant, och ett gäng vänner till värdparet var där och jag vet inte riktigt vad jag ska säga, verkligen bästa gruppen människor och det var heeelt sjukt. <3

När jag kommit över chocken och satt på mig en snyggare tröja kunde jag socialisera mig lite och vi åt, pratade, alla skrattade åt hur jag faktiskt trodde på historian om ryssarna, och jag blev nedsprutad med "silly string".
Istället för tårta var det otroligt söta cupcakes, jultema såklart. Fick därefter öppna presenter, heeelt sjukt vad fina saker jag fick, och alla hade liksom tagit med sig något. Av laget fick jag presentkort och en grön-vit basketboll som dom ska signera så jag kan ta med hem igen, jag älskar den redan. Fick jättemycket fina smycken, bland annat ett Texas -halsband, musik, diadem, tvålar och en väska. Mer presentkort och kort och en tröja. Vet inte riktigt hur jag ska tacka alla, det är helt stört.
Av värdpappa fick jag en Napoleon Dynamite-figur som pratar, totally awesome. :D

Efter ett par timmar började väl folk droppa av och jag kunde inte tacka dom nog. Homecomingdejten dök upp också, så när dom flesta var borta återstod jag, mina tvillingar och tre killar. En av dom startade "silly string"-krig, men då den enda sprayflaskan vi hade tog slut åkte vi upp till Walmart (jag med rosa prinsesskrona och sillystring över hela mig) och köpte tolv nya. Sen hade vi krig i trädgården, slutade med vinst till tjejerna tror jag bestämt. :) Därefter chillade vi bara, runt midnatt åkte alla hem och sen dess har jag bara suttit och småskrattat. Jag har världens finaste amerikanska vänner, mina värdföräldrar är amazing och jag är uppenbarligen dum i huvudet som ingenting förstod!

Så, min amerikanska födelsedag (early birthday dock) har blivit firad två gånger redan och det har varit heeelt amazzzing. Och nu är det här amazingly långt, så jag ska sluta, men NU VET NI! :*


19 december 2008

Äntligen jullov!
Nittonde december (en stund till i alla fall) och ingen skola på två veckor! Ska bli skönt.

Igår var nice, kunde lämna skolan vid halv elva. Hämtades upp av värdmamma, åkte upp till kyrkan och gjorde lite lätt community service, sedan tillbaka för träning. Inte för att jag tränar, men jag får ju i alla fall skjuta och sådär. Fortsätter vila stackars benet, men det börjar kännas bättre så jag hoppas på att vara tillbaka lite lätt efter jul. Tänker inte stressa det alltför mycket men jag tänker inte missa hela säsongen heller.

Åkte över till Tori på kvällen och hon, jag, hennes syster, bror, min BFF kinesen & tysken åkte bil i all evighet för att gå på bio. Såg The Duchess, helt okej film, $1.50 var det väl i alla fall värt.  (plus att bensinen är så billig att man lika gärna kan åka långt)
Sov över där, om man nu kan kalla det när man inte sover riktigt. Gick upp runt halv nio, åkte till skolan, "checkade in" och åt sen frukost med värdpappa. Pannkakorrr :)
Himla flängande hit och dit, men sen tillbaka till skolan för att göra basketprovet, sen hem och sova tre timmar, tillbaka för matcherna och statistik. Vi vann, var ganska tajt men slutade väl.

Sen måste jag ju få berätta om hur jag har världens bästaste basketlag här, och världens bästa coacher. Vi fick små julklappar i form av handdukar efter matchen, men så ler min coach och tillägger "and we have a cake for Sweden!" (haha, i princip hela laget kallar mig det efter brandlarmsincidenten...), för att fira min första och enda amerikanska födelsedag. Sååå söta är dom, sjöng och hade sig, och jag fick gräddtårta med jordgubbar på, gottt :D
Inte nog med födelsedagsuppmärksamhet där, fick även ett brev från superintendenten med massa bilder och grejer, där han grattade på födelsedagen. Dom är för roliga här?

I alla fall, efter tårta tittade vi på när varsity spelade en stund, önskade sedan alla god jul och kilade hem för att delta på mina värdföräldrars kompisars födelsedagskalas. Vi åt och spelade spel, vilket faktiskt var sjukt kul. Spelade det där spelet när man har en bokstav och ska skriva en lista med olika saker, och allt ska börja på den bokstaven. "Saker i en resväska" var kategorin, E var bokstäven, och min värdpappa skriver "elastic pants"... ja, såna kan man ju behöva? Var kul i alla fall :D
Nu ska jag nog sova för jag har looov, och ska sitta barnvakt med min kompis imorgon, haha. Kan behöva smälta all kaka också.
Hoppas ni får ett fint jullov! :*


17 december 2008

Fortsättning på förra inlägget antar jag, ville skona era stackars hjärnor och ögon. ;)
Den här veckan, med start måndag (veckor brukar starta där, jag vet) har varit sjukt chill. Skola på måndag som vanligt, men vi gjorde typ ingenting. Tisdag vaknade jag, fick reda på att det var två timmars försening på grund av vädret (fyra minusgrader och lite is), men det slutade med att skolan blev helt inställd. Så jag såsade runt en hel dag och skrattade åt Amerika. Tvåhundra bilolyckor på två dagar typ, och det är inte mycket is vi pratar om direkt. Haha.

Inte mycket mer att säga, har slutproven nu men jag behöver bara göra tre av dem, så jag är i skolan en och en halv timme och går sen hem. Gäller onsdag till fredag. :)
Basketprovet på fredag blir spännande, frågor om hur många spelare man har på plan...
Sen är det lov!  Har lite planer och så, annars blir det nog mest sova och börja träna lite.

Var hos doktorn idag och min stressfraktur är inte längre en stressfraktur (jag vet, det börjar kännas förvirrat) utan "chinsplints" (se där Therese!) och läkaren ordinerade total vila i upp till tre månader.  Jag är iof fast besluten att inte bli helt deprimerad igen, så det är väl det bara att följa det, och hoppas att det inte tar så lång tid. Om två månader är säsongen i princip slut så jag tänker ta det försiktigt och fint men försöka satsa på att kunna spela sista matcherna. Vore så jävla surt att missa allt. :(  Suger ordentligt dock, att messa upp ankeln så totalt. (SVENGELSKA)

Menmen, ljuspunkter finns det ju också! Jag fyller år om en vecka, julen kommer bli gosig och om inte alltför lång tid åker vi till Hawaii!
Massa pussar till Madde ska vi bifoga också, som verkligen är en kalasig vän.
Saknar er allihopa, ta hand om er!  <3


16 december 2008

Eftersom min kreativitet vad gäller hälsningsfraser är på botten av en kastrull (älska engelskaprov med fina formuleringar) så tänker jag bara kasta mig in i en kort (ja det vet vi ju hur det blir) sammanfattning av vad som hänt sen jag skrev senast, medan jag spelar sönder Spaceman lite till. <3

Först och främst blev Prosper Eagles STATE CHAMPIONS 08 på lördagkvällen, hade en sjukt bra dag med mina senior girlsss. :) Vi tog oss dit i en stor grön bil, sex tjejer, hög musik på och folk vi kände i bilarna runt omkring. Anlände runt fyratiden på Texas Stadium, där Cowboys (stora football-laget) vanligtvis spelar. Hittade efter lite om och med sittplatser, och sen började väl matcen i princip. Första quartern var jätteseg, och andra laget ledde med 10 - 0, men sen lyckades vi få ihop tre poäng på ett field goal, och i halvlek stod det 10 - 3 om jag minns rätt. Vi kladdade med monsterfärg i ansiktena, "08" på ena kinden (stockholmare for life såklart) och ett stiligt grönt "P" på andra kinden. Efter bandet, the dance team och våra cheerleaders så var det dags för andra halvlek, och efter mycket skutt, skratt och kramande stod Eagles som vinnare med 17 - 10. :D STATE 08! Wohoo.

Åkte vidare till en jättesöt restaurang där vi lyckades flirta till oss två gratis efterrätter eftersom vi var så söta och dessutom fyllde år "snart".
Mätta och belåtna begav vi oss hemåt, bangade kalaset och istället spenderade jag och bästa Tori dryga sexton timmar på en luftmadrass, tittade på tjejfilmer, sov och åt. Galet skönt faktiskt.

Söndag eftermiddag, när vi till slut lyckades resa oss upp, begav vi oss ner på stan där dom hade nån liten söt julmarknad, strosade runt med några andra och det var ju gosigt.
Julklappsutdelning och kakbak i deras kyrka på kvällen, så jag hängde på och det var kul. Förutom att jag inte fick behålla den sjungande hunden, hahha. :(

Sammanfattningsvis en fin helg. Mycket kul att göra och häftigt med vårt football game.
Fick också reda på att dom skickade hem en tjej förra veckan då hon drack, och att nästa tjej åker hem snarast. Hon har dock lyckats snurra till det ordentligt för sig, så vi får se vad som händer.
Oh well, jag stannar i alla fall! Sex månader kvar :)

11 december 2008

Heeeeej. Jamenvisst, hon lever! (eller ska jag använda bloggtorka som ju är ett mer sofistikerat ord?) Hm, skämt åsido. Torsdag är dagen för mig här borta, tjugo i sju är klockan.  Sjukt chill dag, hade visst prov på kemin vilket jag inte lagt på minnet och därför inte pluggat till, gick ju galet bra ändå och jag fick över maxpoängen, haha. 247 poäng av totalt 220 på projektet också, ganska cool? Läraren sa att det var bästa projektet det här året, kändes ju grymt. Njä, känner inte för att skryta i alla fall, sååå. 0:)

Har varit en småseg vecka, lilla frakturen gör ont en del, medicinen gör mig till ett halvt monster och det har varit ganska stressigt, men nu är det la över. Alla juniors och seniors kan "exempt" (orka översättning, betyder att man slipper iaf) fyra semester exams (prov över allt vi har gjort hittills), så nästa vecka blir löjligt lugn eftersom jag endast har två eller tre prov på tre dagar. Sovmorgon och gå hem tidigt = glad Felicia! Sen är det lov!

Tror inte det har hänt något överdrivet spännande... vad jag kan minnas...? Överraskningsparty för nu femtioåriga värdmor, present från Sverige och lyckat kalas i måndags. Kändes finfint.
Temavecka i skolan, lallade runt i tomteluva i tisdags och helsvart idag.
Eh, senil som man är vid snart sjutton års ålder, så kan jag inte komma ihåg vad annat jag har gjort. Återkommer när jag vet?

WOW, vänta, kan inte glöömmaaa! Världens bästa football team, våra egna Prosper Eagles, vann semifinalen förra veckan, så STATE 08, final nu på lördag :D
Kommer att bli sjukt häftigt, oavsett vad som händer... skulle inte vara helt fel om vi vann dock? :)
PUSS!

4 december 2008

Stress fracture pa vanster ben, ingen traning, inga matcher och nastan ingen fysisk aktivitet pa minst fyra veckor.
Ledsen Felicia. =(
Sota mail med massa glada ord ar uppskattade. Haha. Tjugo dagar till som sexton, trehundraattiofem till arton.
Punkt sluuut.

3 december 2008

Wow, kinderäggbloggning igen; två inlägg på en dag! Sitter och väntar på att klockan ska ticka så jag kan ringa hem till föräldrarna i Sverige, och har allmänt tråkigt. Känns lite jobbigt just nu eftersom jag är trött, mitt kort vägrar samarbeta (hela pappa betalar-principen faller ju, hahah) och så på grund av det lilla läkarbesöket jag fick in nu på kvällen.

Nedre delen av mitt smalben, min ankel (vilket fult ord?) i princip, har gjort ont lite till och från, började veckan innan Thanksgiving och kom och gick lite. Pratade med min coach på första matchen, och hon masserade och jag fick is på, och jag trodde det var bra sen. Vilade under lovveckan vilket inte gjorde någon jätteskillnad annat än att jag slapp springa, och nu när vi började träna igen så har det gått från att göra ont efteråt till att jag känner av det nästan hela tiden. Har ätit lite smärtstillande på morgonen men vill inte träna med det för det har jag hört är dumt, så jag kör på mitt dumma "fortsätt spring och hoppas det går över"-race. Så när jag halvhaltade hem beslutade sig min värdmor för att ta mig till läkaren, som trots mina stora ledsna ögon (och tårar, som vanligt) sa att han inte hade mycket mer val än att ta mig ur träning fram till måndag, vilket innebär att jag missar matchen på fredag. (om jag inte väljer att spela ändå, men det kanske är dumt... venne)

Vet att det inte är hela världen, men alla som är här som utbytesstudenter eller whatever, vet att sporten är gaaaanska seriös och jag hatar att behöva missa träningar och matcher. Visst, det rör sig om en två träningar och en match, men ändå. Äta konstiga painkillers är ju inte kalaskul heller, det enda roliga är att man får äta massor så inte magen blir arg på en. (och äta massor behöver jag ju egentligen inte heller, hmpf)
Måste även tillägga att läkarbesöket var löjligt dyrt eftersom allt han gjorde var att titta två sekunder på benet, klämma lite, ställa en diagnos och sen prata om sina kusiner och vitaminer i trettio minuter. Spenderade alltså två timmar i ett litet rum för att få veta att jag inte får träna, vilket känns sämst.

Men, sånt är livet, jag saknar numera fyra state quarters (det är inte avgjort än, Ludde!), min söta nallevän är tillbaka i skolan, och det är jul snart. Kan ju inte bli kalasigare än så? Hmm. Puss och kram

2 december 2008

Goodmorgon , godnatt... eller nåt sånt. Tisdag en stund till, halva veckan avklarad. Är tillbaka i skolan efter lovet nu, men det är chill, sista spurten innan jul. (och den är inte på långa vägar så jobbig som Sveriges slutspurt då vi pysslar och knåpar här, som sagt) Har inte riktigt förstått hur "Semester Exams" går till och så, men jag kommer väl nog ta några av dom även om jag inte behöver. Two weeks to go! (plus resten av den här veckan)

Har varit två rätt bra dagar, lite trött i början och det märktes på träningen att man inte rört sig på en vecka (chockerande hur fort det gick att komma ur sin normala två-timmar-om-dagen-kondition) men efter ett väldans springande och skjutande hoppade det tillbaka. Avslutade till slut mitt superhäftiga kemiprojekt, var en abnormt stor mängd klippa och klistra men jag överlevde! (alla som känner mig vet ju hur mitt förhållande till bild och form och slöjd ser ut...)

Basketmatch mot Pilot Point på kvällen, lite förvirrat fortfarande men trots förlusten spelade vi en bra match. Jag gjorde rätt bra ifrån mig, tippade i fem poäng. En höjdpunkt var när min lagkamrat skuttade till och gjorde poäng från halva plan, medan klockan tjöt. (tjöt? Tjuta? Svenska?)
Fick i alla fall en del speltid och i ett försök att rätta till poängtavlan och till och med vinna satte hon in mig sista enochenhalv minuten, tillsammans med två andra guards, och sa att nu ville hon ha trepoängare. Snäll som jag är (wosschh) så lade jag i en (om jag får säga det själv, väldigt stilig) trea, tyvärr räckte det inte till vinst utan vi förlorade med fyra poäng. Meeen livet går vidare och det ser bättre ut för oss!

Och bara så alla vet ska jag och min coola favoritamerikan Victoria, aka Tori, ha vårt gemensamma födelsedagskalas strax efter jul. Det kommer bli galet, hahah. Ah well, ha det bra och ta hand om er, hejhopp :*

30 november 2008

Haaallå :) "Hemma" i Texas igen efter en trevlig Thanksgiving i Georgia. Helgen innehöll bland annat sju timmar i bil, kalkon, kärlekskrank stackars pojke (ack så obesvarat), Twilight, mat, shoppingrunda, karusellåkning, ljusshow och världens minsta säng. Första, sista och enda Thanksgiving men jag är absolut nöjd med upplevelsen.

Av någon anledning vill min värdmamma att jag infogar att hon, när vi besökte Fountain of Youth, blev biten av en ekorre. Hon har tjatat på mig i några dagar att berätta det för alla, SÅ NU VET NI! (hon önskar också hälsa att hon inte har rabies, utan är elak ändå... hahah. Nä, så elak är hon inte)

Kom hem igår och chillade med massa glass igår, idag har jag pratat i telefon och klippt och klistrat. Mitt kemiprojekt tog cirka tio timmar längre än jag trodde... välplanerat? Inte särskilt, men det vore trist att få IG i kemi nu när jag är geni, haha.

Har inte jättemycket intressant att berätta mer. Kan meddela att min fisk begick självmord förra veckan, mycket tragiskt. Han lämnades kvar någon timme eller två när vi skjutsades till flygplatsen, och när min värdmammas son kom tillbaka för att hämta honom hade han hoppat ur skålen. Uppenbarligen hade han ingen lust att hoppa tillbaka... så, alla som någonsin tvivlat på mina skills i att ta hand om djur: DET VAR INTE MITT FEL! Han valde att ta sitt liv själv. Sorgligt.
Well, ha en bra vecka kamrater, nu ska jag klistra lite mer. Pyssel o knåp är amerikanska grejen! Pusss
(och jaaa.. 1a december imorgon :D)

RSS 2.0