25 november 2008

Sista dagen i Florida avklarad, turned out to be en riktig riktigt bra dag :)
Satt uppe halva natten och poppade musik med värdpappa som har riktigt bra musiksmak. Upptäckte iTunes store och införskaffade lite ny musik som gjorde mig mycket glaaad :) (så pappa, om det kommer nån stilig liten räkning så är allt i sin ordning, haha)

Hasade oss upp imorse, åkte ner till stan och åt gaaalet god brunch på nåt litet café precis vid vattnet. Promenerade runt i söta små affärer, och vandrade sedan vidare till vår sista turistattraktion; Staternas äldsta fort. En mindre lektion i amerikansk historia helt klart, både saker jag visste, och saker jag inte visste.
När vi hade avslutat det intogs det mängder av glass på Dairy Queen, riktigt gott. Sedan: stranden!
Solen sken men det blåste en hel del - det hindrade inte badkrukan (vanligtvis ja) Felicia som hade gett sig tusan på att hon skulle bada. Efter en del gnäll och tvekande skuttade jag glatt i vattnet och doppade mig medan värdföräldrarna bara skrattade åt idioten från Sverige. Chillade vid poolen en stund innan vi återvände till rummet där jag fick en hel del Sverige-pratande gjort. Välbehövligt och mycket upplyftande :)
Beställde upp pizza på rummet och packade väskorna, för imorgon bilar vi vidare till Georgia där det ska firas thanksgiving. Vet inte hur mycket internet dom har i luften där, men vi hörs väl snart iallafall! Kan även vara så att min dator återgår till fungerande läge när vi kommer tillbaka till Texas igen, that's awesomeee.

Welll, nattedags då klockan och telefonen ringer sex imorgon bitti för en sex timmars bilresa. Ha det så bra allihopa! <3


24 november 2008

Idag påbörjade jag min sista månad som sexton år, vilket känns jättebra tackar som frågar, haha. Florida behandlar mig fortfarande väl, turistar och sover mest. Igår, efter lång sovmorgon ("don't wake her up... she'll kill you with those speaking eyes") käkade vi frukost på IHOP vilket var vääl värt pengarna, jag var mätt i timmar efteråt.
Körde sedan vidare till the Fountain of Youth, ett ganska historiskt monument. Fick höra hela historian om hur det var det första "european settlement", innan pilgrimerna kom hit, kikade i planetarium, smakade vattnet (som var så äckligt att jag verkligen hellre blir gammal, till och med värdmamma sa att det smakade som toalettvatten), och tog kort. Fick även mata ekorrar ur handen vilket var extreeemt gulligt! Lät även påfåglarna picka ur handen på mig, så jag hade en mycket fin upplevelse, hahaha. :D

      

Efter det promenerade vi i downtown St Augustine, tittade på jättebåtar - mer yachter, actually - i marinan (såg massa båtar min pappa säkert skulle tycka om!) och åt middag på nåt mysigt ställe. Gjorde även lite bus, men det säger vi inget om!

Idag, onsdag, skulle värdpappa till sitt företags kontor här, så efter frukost med blåbärsbagel åkte jag och värdmamma  till en outletmall och tittade på Gucci och Juicy, haha. Kände inte att trehundra dollar plånbok var något för oss dock.
Somnade i bilen medan dom tittade på potentiella neighborhoods dom ska bli pensionärer i, sen stannade jag på rummet medan dom åt middag med hans arbetskamrater eftersom mitt huvud började snurra. Dom kom tillbaka med McDonalds till mig, jättegulligt, och jag fick min första pommes frites därifrån på typ fyra månader. Haha, tjockkk!
Nu sitter jag och lyssnar på lite musik från sommaren och saknar den en del, rosafluffig och fin som den var. <3
Men sommar nollnio blir inte illa den heller! Nu ska jag skriva vykort eller nåt annat kreativt. Puss & krääm


22 november 2008

Bloggmaniaaaa? Haha, nä, men jag tänkte vara överduktig och rapportera om vad som händer i Florida, the sunshine state. :) Gick upp halv tre imorse, var som vanligt mycket verbal och glad (såklart?) och efter lite diskussioner om var fisk och hund skulle ta vägen åkte vi till DFW. Incheckning gick utan problem - som tur var, eftersom mina biljetter har "Svea Vickland" som namn på passagerare, eftersom min käre värdfar inte hade greppat om hur mitt efternamn faktiskt stavas. Men, dom halvtittade lite så jag fick passera vidare, genom security och efter Starbucks-frukost (caramel macchiato, GOTT) knallade vi på planet där jag spenderade två timmars sovande på ett bord. That's the way to go!
Måste också infoga att deras säkerhetsfilmer är sjukt roliga.. "I'm so sorry, you can't smoke here".. duhh?

Oh well, mellanlandning i Atlanta, Georgia där vi fick vänta ett tag, sjukt nice flygplats. Vidare till Jacksonville, naptime på planet såklart, där vi till slut landade och fick tillbaka bagaget. Hämtade bilen och körde vidare till Hardee's där jag avslutade min måltid med en amaaaazzing banana-strawberry smoothie, såå gott och såå ont i magen eftersom jag har råkat tappa bort lmina laktostabletter. :D Körde vidare till St Augustine, där vi är nu, har ätit middag och glass och kört en runda i downtown.. Det blir mer utflykt imorgon när jag inte känner för att sova hela tiden, haha.  Första besök på IHOP är utlovat, ser fram emot det!
Nu ska jag utflykta mig lite i hotellkorridorrerna för något drickbart.
Ett hallelujah för att jag kan använda min egen laptop vore också på sin plats. Känns inte så värdelöst att ha den längre, hah!
See y'all laterrr, puss :*

21 november 2008

Okayy, om sex timmar kommer vi vara pa flygplatsen for att ta flyget till Florida(!!!). Spendera x antal dagar dar och sen fira thanksgiving i Georgia, en av de sydligare staterna sa att saga. Basketturneringen idag var kul ("Sometimes I just don't bring my brain...", lagets blondin? haha), har varldens snallaste team mates och jag ar hyfsat nojd med min insats, aven om mycket gar att forbattra saklart. Orkade inte flytta texter sahar sent pa kvallen (err, klockan ar nio men jag har inte packat klart..... ni vet hur det ar) sa ni far lagga till egna punkter over bokstaverna, haha. Aja, dusch och packning vantar. Tankte nog ta med mig datorn och leta efter lite internet, annars far ni uppdatering nar jag atervander till Texas nasta lordag. Puss o kram :)

20 november 2008

Mjjauu, ny uppdatering från "the greatest country in the world", där fönsterrutorna just nu skakar i blåsten och temperaturerna fortsätter att krypa neråt för varje dag.

Ärligt talat har det nog varit en av dom absolut värsta veckorna. Helgen var inte lysande, trodde veckan skulle bli bättre men onsdag kväll fick mig i princip att vilja packa väskorna och åka hem, andra gången jag kände den känslan inom loppet av en vecka. Folk som känner mig vet att jag inte blir överdrivet upprörd, och att jag inte skriker på folk, men snart har jag brutit mot allt det också. Jag skriker inte, jag gråter mest, men jag har varit jävligt upprörd över hur saker och ting har gått till.
Jag mår bättre nu, kör på "the silent treatment" och det är inte det mest mogna sättet, men det får så vara. Får väl ta sin tid att lösa sig, hem åker jag i alla fall inte, haha. Och nejj, inga ormar inblandade... Tusentusen tack igen till Ludde som fått lyssna på gnälliga stockholmaren mer än en gång. Haha.

Meeeen över till den positiva sidan! Imorgon spelar vi våra första officiella matcher, ska bli sjukt kul. Har världens sötaste team, och vi kommer se sjukt tuffa ut när vi glider fram i full Prosper Lady Eagles-mundering. Fortfarande en del förvirring på plan på grund av alla nya system, men det blir bra! Våra coacher är väldigt bra också, tycker om dom båda två.
(jaaa Madde, kameran kommer med den också)

Imorgon kväll hade jag egentligen tänkt befinna mig på vår andra slutspelsmatch (för att jag omoraliskt nog gillar football, jag lovar att bättra mig tills jag kommer hem... Alecks!), men eftersom planet till Florida lyfter kvart i sex lördag morgon (jotack, jag kommer vara trevlig...) behöver vi lämna huset typ kvart i tre för att infinna oss på DFW en timme senare, så det är inte säkert vart jag är. Jag är ju nattmänniska så det skulle inte vara något problem, men jag orkar inte ställa till alltför mycket heller. Vi får la se.

Nu ska jag motstå frestelsen att äta två liter glass, nya favoriten är Chocolate chip cookie dough och passar jag mig inte kommer jag att obsessa över den också snart. (alla som tar sig till Texas den tjugofjärde december är bjudna på mitt "prova alla Ben&Jerry's-smaker-party" också för den delen) Istället blir det läggdags för bussen lämnar skolan nollåtta femton! Håll tummarna.
Puss och kram :)

16 november 2008

Börjar kännas som en trist hälsningsfras, men hejhej från Texas!

Datumet är sextonde november, klockan är runt sex och söndag är veckodagen för alla som inte orkar tänka. Exakt fjorton veckor sen vi landade i det stora landet, känns ganska sjuukt. För sisådär tolv veckor sen var det fortfarande runt fyrtio grader, bensinen kostade runt $3.85 per gallon (3.72 liter) och skolan hade väl precis börjat.  Idag är det ganska kallt (haha, tycker en som kommer från trakterna runt Nordpolen), har fått lov att köpa jacka, vantar och halsduk. Bensinen kostar 1.75 dollar per gallon, dom har en ny president-to-be och engelskan har nog förbättrats betydligt.

Nåväl, slut på nostalgiska beskrivningar, läget är fint och efter en mycket upprörd start (svenska svordomar inför femton middle school-kids inkluderat) på helgen lugnade jag till slut ner mig. Åkte till våra Eagles' första playoff game (slutspel) i Greenville, Texas. Haha, det var en ganska död stad när vi lämnade den runt elvasnåret, kan man lugnt säga. Men vi tog oss dit, en timmes körning ungefär i en varm bil, och gled in på stadion. Riktigt stor faktiskt, jag gillade den. Satte oss högt upp på "rätt" läktare och hälsade på alla vi kände, och beskådade sedan när JV & Varsity gemensamt besegrade motståndarna med 28 poäng mot 7. Bra match, mycket trevligt sällskap men också MYCKET KALLT! Hade alltför tunn jacka, så vi kurade ihop oss på en lång rad och drack varm choklad för att hålla oss varma. Jag och Blake såg till att springa upp och ner i trapporna också, haha. Jaja, vi överlevde och återvände hemåt efter sightseeing och glass i downtown Greenville.

Lördag spenderades (hör och häpna, farfar!) i The Galleria, riktigt stort köpcenter med isrink i mitten. Låt gå för att jag ogillar skridskoåkning, men jag SKA åka skridskor snarast! Min värdmammas son och dotter var med, människorna spottar seriöst ur sig skämt var tredje sekund! Mitt dåliga humör gick över fort och vi skrattade så vi grät i två timmar medan vi gick i cirklar för att hitta en jacka åt mig. Resultat av dagen blev faktiskt en jacka, prat med främlingar, mycket skratt och ett första besök på "On the Border", en mexikansk restaurang. Servitören var hur förvirrad som helst, drog konstiga skämt och kallade Taylor för "sir" tre-fyra gånger. Men det var roligt och maten var god!
 

En annan grej vi insåg var att jag, mycket motvilligt och i smyg, har gått och blivit kär i football också. Jag vet att jag har förnekat det om och om igen, men Taylor sa att mitt eviga tjöt om sporten vittnade om att jag blivit americanized och nu älskade football. Så ja, det är väl fallet! Att jag också äger ett par bootcutjeans, en och en halv sweatsuit i velour (inte juuuuicy dock, haha) och frivilligt äter peanut butter säger väl också en del. Amerika må inte vara mitt land, men jag är numera sorgligt amerikaniserad.

Nu blev det vansinnigt långt igen och fröken har ett litet projekt att ta itu med. Summan av kardemumman är väl att jag mår bra igen, inte fryser nu när jag har en jacka och att min Mount Everest-formade viktkurva slutligen börjar slutta. Det skaaaa gå, beach 09 i februari licksom!? Ha det jättebra allihop.
Puss och kram! (Vicky, glöm inte bild på ditt nya jag!)


12 november 2008

Mjau, liten update från mitt i veckan såhär för alla som kände att det började bli brist på Feliciainformation... Så ni vet! För er som skriver ner allt i er lilla Feliciabok och känner att ni har en lucka från helgen, bläddra ner och läs det överintressanta inlägget... kinderäggstyle, två inlägg på en dag! SURPRIIISE!

I alla fall, onsdag idag och det är ju alltid roligt? Regnade mer. Senaste dagarna har jag (naturligtvis) gått i skolan eftersom jag inte fick ledigt som andra lyckliga utbytesstudenter, chillat galet (har varit allmänt slappt, spelade amerikanskt monopol i min Economicsklass och är kemilektionernas geni, hihi) och tränat. Basketen går okej, mycket nya system och sånt att lära sig, så det är pluggaplugga basket som gäller. Men det är kul! Träning är ju nyttigt också, har jag hört.

Händer inte så väldigt mycket just nu, ska gå i skolan resten av veckan, peprally på fredag, eventuellt footballgame (playoffs!) och sen får vi se vad som händer. Nästa vecka är sista veckan innan lovet i alla fall, taggat! Annan taggad grej är ju Hawaii med Therese i februari, happyhappy Felicia :)

Har typ inget att säga så jag ska inte göra lidandet långvarit för alla stackars människor som släpat sig hit för att läsa. (jaaaaa, jag är ganska sarkastisk idag, jag fick bara sju timmars sömn hallå?)
Hoppas allt är bra med alla därhemma, ta hand om Sverige och se till att inte frysa ihjäl antar jag. Puss!

9 november 2008

Hejjhejj. Hoppas allt är bra med er därhemma... USA funkar bra, men har haft ett par dåliga dagar nu och vet inte riktigt varför. Hemlängtan, allmänt irriterad, ser inte riktigt poängen med nånting och lite smått krävande pojkar som vill ha way more than sin beskärda del av Felicias tid. (lyxproblem jaaa)

Fredag var en allmänt seg dag, tittade på film på engelskan vilket iof var kul (Dodgeball, haha), sen  blev det bara dött och jag gjorde mitt prov, läste upp min spanskadikt och kände väl mest för att gå hem och gräva ner mig under täcket eller nåt och komma upp nåt år senare. Träningen var okej, peprallyt var okej, vi delades upp i lagen på basketen och jag kommer spela i Junior Varsity, JV.
Pallrade mig hem, surade ett tag (hahah) och tittade tillslut på Napoleon Dynamite igen, skojar inte när jag säger att det ÄR världens bästa film... åtminstonde den man blir gladast av. "ARE YOU GUYS HAVING A KILLER TIME?". Smsade med Ludde och avslutade kvällen med att köra en och en halv timme gemensamt gnäll vilket var välbehövligt. Vad skulle jag göra utan min fellow Swede? :)

Lördag inleddes med sovmorgon, sen ringde världens bästa Madde och vi pratade ett tag, bland annat om valet och hur dom "gör roligt av" (make fun of) Obama på radio. Min svenska är bedrövlig. </3 Det var trevligt i alla fall. Sen kom mina värdföräldrar och hämtade upp mig, vi tog bilen femtio minuter bort till en liten stad där värdpappa tittade på pickadoller medan jag och värdmamma åkte till ett köpcenter.  Och ja, först och främst var det officiellt dagen I fell in love with Christmas, seriöst. Dom är redan förberedda här och jag blev på väldans julhumör, så i år firar vi hardcore, haha. Sedan blev jag också jättekär i köpcentret för dom hade på riktigt världens största Forever21 och det var lite shoppingberoendevarning på mig där, hur jag lyckades komma ut med enbart tre saker var förvånande och en enorm kraftansträngning. Kläder överallt och jag ville ha precis allting. Vi hade bara en timme dock och värdmamma fick lova att ta mig tillbaka dit innan jul så jag kunde köpa julklappar till mig och mina systrar.

När vi hade hämtat upp värdpappa åkte vi vidare till IKEA där jag fick avnjuta crappy Swedish food (gravad lax och räksmörgås, haha) och lingondricka. Köpte decilitermått, julmust och svensk choklad när jag ändå var där. (pappa, mitt debit card funkar inte?) Det var kul, en touch av mitt dearly beloved country.

Idag, söndag, har jag skrivit uppsatser om Central Park och små "spännande" krig i Amerikas historia, wohoo. Spelade lite basket också och har varit allmänt tjurig tonåring. Näh, så illa är det inte, men har varit ett par jobbiga dagar. Nu ska jag dricka lite julmust och avsluta mina läxor. Puss och kram

6 november 2008

Tjoho från ett USA som mest kan beskrivas som lugnet efter stormen just nu. Tänkte dra en snabb sammanfattning av senaste dagarna, som har gått jättefort.
Lördags kväll var jag och shoppade med kompisarna, det var kul! Bråkade lite med uttagsautomaten, skrattade åt random folk och hjälpte Gary att hitta coola kläder. ("I wanna be baggy!"). Abby & jag hade ju ganska roligt åt Teddy som marscherade runt och kommenterade Garys egna förslag med "no, we don't wear that". Gulligt att se hur de två pojkarna plötsligt hade blivit en, haha.
Sen drog vi hem till Teddy och spelade wii och Guitar Hero, kollade lite på film och hade massivt kuddkrig. Sen vare dags att åka hem efter en mycket trevlig kväll :)

Ingen kyrka på söndagen, så vi chillade hela dagen och fick väl i princip inget vettigt gjort alls. Inte vad jag minns i alla fall... (mhm, lät ju ganska sorgligt, börjar bli senil på gamla dar). Pratade med päronen & Sverige gjorde jag visst, det var nice. Blev förolämpad av min egen syster som menade att jag pratade dålig svenska.. haha, nästan iaf.

Veckan började bra och jag har typ inga problem med att hänga med i någonting längre. Ganska trött men det går bra. Lunchen var kul, den innehöll bland annat ostkastning, kittlingar och "sitta på golvet"... allt på grund av en viss nallebjörn. (A) Träning två timmar precis som alla andra dagar, hem, käka och göra läxor och sånt.

Och seeen då, tisdag såklart. Election Day! Var ett ganska aktuellt ämne så att säga, med tanke på hur mycket tid mina värdföräldrar har ägnat åt tv, radio, diskussioner och allmänt politisk involvering. (för att inte glömma skyltkriget dom har haft i the neighborhood... Herreguud) Man skulle ju ha kunnat tro att vi faktiskt skulle titta på rösträkningen, men nej, vi såg på Ice Age istället eftersom värdmamma refused att beskåda nederlaget, vilket iochförsej var kul eftersom att Ice Age är en sjukt bra film, men jag gnällde lite på att jag inte fick se mer mitt antagligen enda amerikanska presidentval. (japp, samma Felicia som varit trött på hela grejen i två månader) Obama vann ju som ni alla vet så det var väl inte kalas här hemma direkt, men det blir nog bra. Dom får lita på att det finns en mening med det hela. :)

För att avrunda lite snyggt så tänkte jag mest nämna att jag och James var sjukt duktiga idag och tvättade massor.. Hade galet mycket tvätt som jag ville få gjord, så det var skönt att få det avklarat. Så nu har jag strumpor igen, inträffar ju en sock emergency varje morgon numera innan träning :S
Aja, ska skriva kortare nästa gång antar jag. Hoppas ni har det bra, saknar er <3

1 november 2008

Hej hopp :)
Wooosch vad ni lär ha saknat mina käcka inlägg dom senaste dagarna... haha, naat. I alla fall mår jag bra och är nu inne på min tredje månad i Staterna.  Ibland känns det som en evighet och ibland känns det som att jag kom hit igår. Har intressanta drömmar om att jag är hemma i Sverige, vilket i sig inte är något problem, det jobbiga är att jag i drömmen aldrig kan komma ihåg vad jag pysslat med under dom senaste tio månaderna av mitt liv. Alltså, jag vet att jag har varit i USA, men det är en stor tio månaders-lucka som jag inte kan minnas. Äcklig känsla men jag vaknar ju varje gång och inser var jag är någonstans.

Skolan går bara fint, chillar och gör mest TAKS benchmarks (TAKS är typ som nationella prov fast för Texas, benchmarks är vad man gör innan för att se ifall man behöver extra hjälp) och det går väl bra, var heeelt lost på biologidelen dock, bara massa udda ord. Tur att jag inte behöver bli godkänd, haha.
Inte särskilt mycket läxor alls, så det är sjukt nice. :)

Annars händer det inte jättemycket, tränar två timmar om dagen med basketen och det går helt okej. Vissa dagar är väl bättre än andra, liksom. Efter träningarna är det väl i princip hem, duscha, käka, avsluta läxor och sen sova. I feel like such a baby, börjar gnälla vid tiotiden om hur trött jag är, och är knappt människa dagen därpå om jag inte får mina åtta timmar. Och det kommer från en Felicia som sov sisådär sex timmar per natt förra året!

Halloween nu iaf, var inte nån jättestor deal. Lite zombies och utklädnader på peprallyt, dekorationer och sånt, annars ganska lugnt. Teddy frågade om jag ville gå och trickortreat:a med honom, men eftersom han är pojke och vi dessutom var för coola, så drog vi till the game istället och det var nice. Vi vann :D
Nu är det i alla fall lördag och jag har hasat runt i pyjamas halva dagen och varit allmänt tjock. Ikväll ska jag förhoppningsvis to the mall med kinesiska Gary, Teddy och hans syster, och ska jag inte det så är det kyrkan och sen middag hos modellen... Vilket jag hoppas att jag slipper, så håll tummarna.

Nu blir det sådär väldigt långt igen så jag tänkte inte skriva mer kuliga saker.. annat än att jag ska till Florida om tre veckor :D :D Och sen att jag ska till Hawaii med Therese i februari! Är nog ett gäng till från New York-gänget som kommer så det blir gaaalet nice. (Luddeeee, kom meeed :D)
Aja, puss och kram från Amerikat. Ha det bra i kalla Schwe... Sverige :* (duhh)

RSS 2.0