28 januari 2009

Haha, jag älskar Texas. Snö och is idag så det innebar ledigt från skolan, helt okej faktiskt. Värdpappa tog risken att köra mig till min kompis igårkväll (tisdag), väldigt snällt och väldigt långsamt får man väl säga, haha. Då alla aktiviteter efter skolan var inställda hade jag ingen match, och min kompis ingen extralektion, så vi tog det lugnt och bakade peanut butter chocolate chip fudge brownies (alltså, nej. Inte tjockt någonstans!) och drack KoolAid, första gången jag smakade på en sådan amerikansk dryck.
Tittade på Törnrosa, diskuterade namnen på framtida barn och somnade sedan under fem filtar efter mycket prat. Hann även med att prova balklänningar, alltid lika roligt!

Vaknade sent då vi inte hade någon skola, masade oss upp och åt scrambled eggs framför Skönheten och Odjuret, Tingeling-filmen (även om vi både missade slutet då vi somnade) samt American Wedding. Sjukt seg dag men välbehövd. Vid tretiden orkade vi oss ut till postkontoret och sedan en mataffär där man kunde "testa" kakor - dvs hugga tre-fyra samples och äta sig mätt.

Blev sedan hemskjutsad då jag har roliga läxor och projekt att slutföra... inte kul.

Får se till att avsluta det och sedan läsa vidare i Eclipse, bok tre i Twilight-serien. Duktig Felicia som läser va! Okej. Återgår till studier nu. Puss!


26 januari 2009

Trumvirvel och applåder, varning för superlångt inlägg. Måndag kväll i Texas och det är så kallt ute att filtar och öppen brasa (fire place?) är nödvändigt. Vet fortfarande inte om vi behöver gå till skolan imorgon, eller om eventuella förseningar, men då trafiken stannar och människor dör när två och en halv millimeter is täcker vägarna här vet man aldrig, en "ice day" är mycket möjlig.

Felicia mår dock bra, hela januari är snart avklarad och life is good.
Någon frågade om hur det var att se the inauguration of Barack Obama här i USA förra veckan, så jag tänkte svara lite kortfattat. Jag såg hela ceremonin i skolan, under Government-lektionen vilket väl var löjligt passande. Var väl ingen jättestor grej för mig personligen, men det var ganska coolt att bevittna när Amerikas första färgade president, nummer fyrtiofyra i ordningen, fick fram eden efter lite om och men och beskåda folkmassorna som samlats för att se det.
Att sedan ceremonin ackompanjerades av min lärares glada "Det första han ska göra är att förinta Sverige!" upprepade gånger gjorde det himla kul, haha.
Värdföräldrarna var inte överdrivet glada, värdmamma vägrade titta medan värdpappa höll med mig om att det var ett bra tal. Oh well, jag håller med andra om att de amerikaner som nu haft det som dom vill får leva med att det blir lite annorlunda framöver. Det blir nog bra, även om värdmor mest väntar på att landet ska sprängas eller nåt sånt.

Så senast jag skrev var torsdags, right? Middagen med Spanish club var trevlig, vi åt mat och tog kort och pratade i ett par timmar. Väldigt bra uppslutning!

Fredag var som vanligt en bra dag - vann med 53-26 eller något på kvällen, jag fick mycket speltid och "ran the one" på slutet, det vill säga jag spelade pointguard ett par minuter. Kul med sånt förtroende, även om jag vanligtvis spelar tvåa eller trea. (guard) Alltid himlans trevligt att äta middag och kolla på matcher med mina baskettjejer. Kom hem vid elvatiden, avrundade skolveckan med Ben&Jerry's (Phish food och Imagine Whirled Peace) och gick sedan och slocknade.

Lördag beskrivs bäst som "experience overload" eller "Texas experience deluxe". Hämtades upp strax efter nio på morgonen för att rulla vidare mot Fort Worth och the stock yards där ett gäng andra utbytesstudenter och min amerikanska favoritkompis skulle befinna sig för en fullspäckad dag.
På programmet stod sightseeing i staden, lunch på ett jättetrevligt ställe och sedan rodeo.
Kan ju på en gång säga att det inte var någon ny favoritaktivitet, även om det var en once in a lifetime-experience med kor, tjurar, lasson, cowboys och hästar tyckte jag mest synd om djuren. Men nu har jag sett det också, och kan väl titulera mig lite mer Texan än vad jag var i fredags!


När det var slut åkte jag, Tori, hennes mamma och hennes pojkvän för att prova prom dresses på ett ställe i downtown Fort Worth. Jag roade mig kungligt med rosa, fluffiga prinsessklänningar, medan Tori föredrog mönstrade, tajta saker. Inget inköp men väldigt, väldigt roligt!
Middag intogs på en tysk restaurang, med schnitzel, dragspel och the chicken dance - jotack. Hann även med att sitta på ett riktigt longhorn innan vi slutligen rullade hemåt, ganska utmattade.

Var en kul dag i alla fall, men innebar att jag var fullständigt slutkörd på söndagen och stannade hemma och pratade i telefon, gjorde lite historialäxa och sen en snabbrunda till Wally world. (Walmart)


Måndag idag och jag har bara varit i skolan, blivit utelåst en halvtimme och ätit brownies.
Sovdags! PUSS!


22 januari 2009

Litet blogginlägg såhär (mm jag vet att dom inte brukar bli så små, men det är detaljer) innan jag ska springa ut på middag med spanskaklubben. (haha, ja) Råkar vara "officer" dvs en av de coola i klubben, så min närvaro är önskad. Har lite historia att avsluta men roligare saker har ju hänt här i livet... även om vi läser om en relativt intressant period, tiden efter första världskriget.
(här kommer parantesen om hur min klass fick frågan "På vilken kontinent utspelade sig Första världskriget?" och hälften får fel, för att dom inte visste att det var Europa...)

Hur som helst, veckan går fint (bara fredag kvar och sen helg!), har varit väldigt väldigt trött och råkade nog somna på ett bord idag. Men det var lugnt, vi var tre stycken som sov på samma bord. Team unity! :)
Match på tisdagen förlorade vi, men sånt händer väl. Ny match imorgon i Gainesville, blir att dra på sig grönt ställ och se till att vinna lite. Träningen går bra, har varit lite löst tejpad senaste dagarna men det går bara fint så förhoppningsvis är problemen ganska långt borta nu.

Lördag ska jag på rodeo med resten av utbytesstudenterna i området, vansinnigt spännande? Haha, men det blir roligt. Finns tydligen få saker som är så Texas som stället vi ska till. Då tre av utbytestjejerna har "försvunnit" lär det bli jag, två tjejer till och massa killar, men det klarar vi nog av!
Okej, ska inte bli långvarig. Spanish club kallar! Haha, puss!

19 januari 2009

Okeeej, sämst uppdatering men inlägget under kanske förklarar varför. (KONFLIKTER!)
Haha, allt "löst" i alla fall så det är lugnt igen. Har varit en bra helg, innehöll trevliga och välbehövda Sverige-samtal med familj och Carolina. Lördag var det the mall (köpcentrum känns verkligen inte som ett bra ord för en såndär massiv byggnad) för presentinförskaffning, lite "handla mat" (långsammaste projektet i det här landet, jatack) och IKEA. Tog det lugnt och fint på kvällen och somnade hyfsat tidigt.

Upp söndag morgon för kyrkan, det var kul, eller, intressant i alla fall. Pratade med någon snubbe som tyckte att jag borde bli nyhetsankare, för jag pratade så bra engelska och hade "both the brain and the looks!". Har fått höra typ fem-sex gånger den här helgen att jag absolut inte verkar vara en utbytesstudent, på grund av min totala avsaknad av accent. Sånt är väl kul, wohoo. Jag smälter in i amerikanska samhället på ett sätt i alla fall?

Söndag eftermiddag var det JoAnnas birthday party då hon fyllde arton, så vi möttes där och begav oss mot Allen där vi åt mexikanskt på en trevlig restaurang. Körde runt och drog på musik på högsta volym, som vanligt, innan vi bowlade (största födelsedagsnöjet här tror jag) och sedan vände hem för brownietårta och skvaller, haha. Blev upphämtad strax efter midnatt efter en väldigt trevlig kväll!

Nu är det måndag, klockan är strax efter halv ett och jag ska på träning om en halvtimme. Sedan ska vi vidare till en svensk affär och efter det är det homework som gäller då jag tyvärr måste gå tillbaka till skolan imorgon, haha. Nejmen, det är livat det med.

Mindre än en månad till Hawaiiiii! Så taggad.
Och TACK för dvd:n med min Björn, vi har haft det väldigt mysigt tillsammans hittills. Tihi :)
Nu skäller hunden så jag måste nog kiiila. PUSS!

17 januari 2009

Mjauu. Lördag morgon.
Andra veckan i skolan var chill, lite prov på Europas geografi och mer TAKS. Match på tisdagen mot Celina där vi vann med fyra poäng.

Har inte gjort något överdrivet speciellt, konflikter med värdmor igen så jag har spenderat eftermiddagarna i mitt rum för att jag inte orkar socialisera med folket jag bor hos.
Fick dock mitt rum ordentligt uppröjt, otroligt vad skräp man sparar på! Haha...
Hann även med übertrevligt samtal med Therese, min fellow Swede i Washington som delar många av de synpunkter jag har på Amerika, haha. Alltid lika trevligt!

Torsdag morgon var det strömavbrott i skolan, innebar ett himla trassel med klassrum utan fönster och sånt. Tyvärr kom ljuset tillbaka efter en dryg timme, annars hade vi ju fått gå hem. Man kan inte få allt!

Fredag var en trevlig dag, fick skjuts till skolan och hade en bra dag. Lämnade Prosper vid tre-tiden för att spela match i Whitesboro. Och, här måste jag bara infoga hur otroligt kallt det är att svassa runt i uppvärmningsbyxor med knäppning på sidorna när det är "årets kallaste dag" ute, vilket innebär typ minus tio. Inte kul någonstans!
Matchen gick väl egentligen bra, bortsett från det faktum att vi förlorade med två poäng. Lite tjafs på slutet där som inte var till vår fördel, men. Jag spelade ett par minuter i första, halva tredje och hela fjärde, så jag är nöjd med speltiden jag fick i alla fall.
Oh well, inte hela världen och vi har ny match på tisdag (som råkar vara vår coachs födelsedag också). Ingen skola på måndag heller.

Nu ska jag göra mig i ordning för att åka och köpa en present till JoAnna, vars födelsedagskalas jag ska på imorgon!


11 januari 2009

Okej, elfte januari och här är dagens! Haha, kanske inte fullt så catchy men en liten uppdatering var det väl dags för. Så igår var det "fem månader i USA"-dagen, bra jobbat och klapp på axeln. Nästa lördag innebär fem månader i Dallas. Lite cred för att ha klarat av halva tiden lär man ju få?

Rullar på bra här, tränar igen och har spelat min första match. Fick trevligt nog speltid trots min längre frånvaro. Vi förlorade dessvärre men jag gjorde rätt bra ifrån mig även om jag fortfarande är lite i startfasen då jag varit borta drygt två månader. Kroppen är inte lika kvick som hjärnan, och TRÄNINGSVÄRK var förmodligen ledordet den här veckan, haha.
Men, sjukt skönt att vara tillbaka igen i alla fall!

Skolan har ju som sagt startat, men det är chill. Har haft lite läxa men då det är på nivån "färglägga Europakarta" klarar jag mig fint. I spanskan har vi börjat läsa Don Quixote, en hittills mycket tråkig bok, men det ska bli rätt kul att se om jag klarar av att läsa den på engelska, förstå den och sen svara på frågor på spanska. Vi får la se.

I torsdags såg jag the national championship game i amerikansk collegefootball med en kompis, det var fränt. Haha, heja Florida! Börjar ju bli proffs på sporten nu.
Helgen innebar sova, sova ännu mer då jag var helt utmattad efter första veckan med basket och skola, kyrkan, besök av värdsyskonen och bio. (Valkyrie, rätt bra!)

Får lov att berätta om en kul grej som hände i kyrkan: värdparet har svenska vänner (där mannen är från Sverige och hans fru från USA), mycket trevliga som ordnade party för mig i början och som jag ser då och då. Bakade även lussebullar till dom, mycket uppskattat. Haha, hur som helst så kom dom fram till oss i kyrkan och Magnus (mannen) säger "Thank you so much for lussekatterna! Jag åt upp säkert hälften av dem" och jag svarar "No problem!".  Han fortsätter "Jag har ju inte sett dig sen dess!" och jag får ännu en gång ur mig "yeah, I know!". Han skrattar åt mig och när vi sedan ses efter gudstjänsten frågar han "How's your Swedish going?", och jag, fast besluten att bevisa att jag fortfarande kan svarar "Jag är jätteförvirrad! Men jag kommer ihåg, jag lovar!".

Alltså, jag har inte problem att slå över till svenska då jag ringer ett samtal eller så, men när han bara "approached me" med det svarade jag på engelska. Jag tyckte det var kuligt i alla fall. Har ju drömt på engelska sen typ två-tre månader tillbaka, så.
Oh well, middag och läxor väntar. HAWAII SNART! Så galet taggad. Vi ses snart, Therese :D
Puss på alla därhemma, jag saknar er.

6 januari 2009

JAG FÅR SPELA BASKET IGEN!!! :D
Är störtlycklig för tillfället, sitter och gosar med en ispåse och fnittrar. Garanterat en kul syn. (ja alltså, ispåsen är faktiskt på rätt ställe, den agerar inte nallebjörn. För trögfattade, alltså)
Snällaste värdpappa ringde upp sista doktorn vi gick till, då mina coacher tyckte det var värt ett försök, och med en varning om att det kunde förvärra det om jag inte var försiktig, så signade doktorn min "release note" och jag får numera göra hur jag önskar och tycker. (fast om smärtan återkom skulle jag vara så vänlig och hålla mig borta från tunga sporter så som basketball) Men jag är glad för benet gör knappt ont alls, det stör mig bara lite ibland, och med is, tejp och mer tejp så ordnar det sig finfint. Happyhappy Felicia. Får äntligen ta av mig uppvärmningskläderna och springa runt med nummer 10 på ryggen, tihi och hurra!

Annars är det fint, började skolan igen i måndags och det har varit galet slappt och skönt hittills. Lite TAKS på matten, första världskriget i US History och kemiska ekvationer på morgonens kemilektion.
Hade min första government-lektion i måndags, då jag läst klart Economics, och det var riktigt nice. Läraren är jättecool (och vi fick som vanligt gå igenom uttals-proceduren på mitt skandinaviska namn, haha), han är head coach för basketkillarna också så det är kul. Skön klass, två tjejer och typ åtta killar, men vi hade jätteroligt och gjorde ingenting på nittio minuter. Kommer typ bara vara "vocabulary, review, test" och sen tittar vi på kuliga youtube-klipp om vi har tid över. Min nya favoritklass helt klart, särskilt med en läcker bänkkamrat som jag har! Haha. (jatack, läcker är ett hemskt töntigt ord)

Tisdag var också bra, stannade efter skolan och hade chipskalas med mina söta juniortjejer och min coach, för att vi hade match. (hej och hå vad nyttig man kan vara!) Vann gjorde vi också, medan Varsity förlorade med tre poäng, eller så var det två. Tog statistik, för sista gången visade det sig. Fniss :)

Händer väl inte jättemycket i veckan, börjar väl bli läxor och sånt igen. Första district plays-matchen på fredag, woho!

Annat intressant är att jag köpte fyra liter schampoo och balsam igår.
Mamma, jag skickar ShamWow så snart jag kan, ska ta tag i mitt liv och ge mig av till postkontoret.
Nu blir det dock dusch, lite homework och sova! PUSS från en glad Flisss :)


5 januari 2009

Dags att krypa ur grottan och ta sig i kragen nu tror jag... haha. Om inte annat för alla Felicia-stalkers skull.  Så, ladies and gentlemen, som visst heter "mina damer och herrar", första inlägget år 2009!

Söndag idag, sista dagen innan skolan börjar igen.
Lördag var en trevlig dag, vaknade i någorlunda vettig tid och drack sedvanligt glas apelsinjuice.  Basketträningarna körde igång igen idag, så jag fick glatt titta på (och delta pyttelite genom att agera defense) i två timmar efter lunch. Sjukt roligt att träffa laget igen, tycker så mycket om dom allihopa! Beställde jättefina tröjor efter träningen också, så vi kan vara ännu snyggare än vad vi redan är.

Blev upphämtad och hemkörd för att kvickt äta något då mitt matintag senaste dagarna har varit betydligt mindre än vad det normalt är, sedan gav vi oss iväg igen för att hämta min vän. Kändes ju ganska roligt när jag klev in genom dörren och "hämtade upp" en kille, haha. Snälla värdpappa körde oss till the mall där vi mötte upp ett gäng människor och åt, gick på bio och tittade i affärer. Bedtime Stories, PG-rated (motsvarar väl barntillåten, hahah), var kul på sitt sätt. Söt film. Fast ja, fyraåringarna i salongen kanske uppskattade den mer än vi gjorde. Gran Torino är för övrigt en märklig film, så den behöver ni inte se såvida ni inte gillar nittio minuters svordomar med Clint Eastwood, och roliga asiater. 

Det var en trevlig kväll i alla fall, avslutades med lite "film-uppfostran" för min del. Alla vet väl att jag aldrig har sett sånt som "aaalla har sett" (James Bond, Star Wars, Oceans-filmerna, blahblah), så min värdfar har tagit det på sitt ansvar att ge mig lite proper education gällandes film. Har på fyra dagar hunnit med både "Ocean's Eleven" och "The Matrix". There is no spoon. Haha, men jag gillare.

Idag, söndag, har jag sovit, skolkat kyrkan igen och ätit kakor. Err, nja, men planen var att ha möte med min organisations-människa, men då hon aldrig hörde av sig blev jag kvar hemma i min snygga Texaströja. Inga klagomål dock, jag tycker om att dega och äta. Haha.
Tänkte vara lite vettig och röja i mitt rum igen, fattar inte hur det blir stökigt så fort, sen ska jag äta mer och sova. Haha. Skön dag. Puss!

RSS 2.0