21 oktober 2008

Hooowdy y'all :)
Är numera ganska körd vad gäller the Texas drawl, och får ur mig ett "y'all" nån gång per dag, så det är bara att erkänna, haha.

Lever fortfarande efter en sjukt lugn helg, gjorde väl inte mycket mer än att sova faktiskt. Kanske inte något vidare underhållningsvärde men det var välbehövt. Fick lite gjort, men det var inte mycket! :D
Försökte i alla fall planera lite inför kommande lov, och om allt går som det ska (tack mamma & pappa, jag har världens bästa föräldrar!) åker vi till Florida i början av thanksgivingveckan. Fortsätter sedan till Georgia för att fira med släkt och allt vad det är, så jag kommer väl ha sett tre stater på en vecka då! Inget spikat än, men håll tummarna för min skull, haha. Nån helg ska vi även lite kvickt till Oklahoma för att hälsa på värdpappas barn. Hans dotter ska få tvillingar. :O Menmen, vi får seee!

Den här veckan blir lugn, sista veckan för this grading period tror jag. Basketsäsongen drar igång imorgon, onsdag, och vi kommer träna som vanligt på sista lektionen varje dag (styrketräning, löpning och basket), och så har vi två timmars träning efter skolan på onsdag och torsdag. Fredag stannar vi en timme extra och tränar. Jag kommer bli sjuuukt hälsosam nu så mamma, passa dig för jag kommer vara precis lika beach 09! (hoppas jag)
Svackar i basketen vilket suger men får lyssna på min smarta telefonkompis Ludde och tro på att det blir bättre snart. :)
Nu ska jag göra spännande läxor, inte särskilt mycket dock, och ta det lugnt.
Ha det fint :*

18 oktober 2008 - Blackout

Bästa fredagen so far var helt klart igår, en stor dag för PHS. Det var dagen D, dagen då vårt varsity team spelade mot ärkerivalerna Celina (state champions åtta gånger och fiender sedan typ hundra år tillbaka.) Att vi sedan inte hade vunnit på cirka trettio år stod också på listan av orsaker till varför vi inte tycker om Celina.

Vaknade på morgonen och drog på mig min "Bow Down"-tröja, galet snygg och lämpligt nog svart. På kemin gick vi igenom periodiska systemet (haha, ja), US History var bara att lyssna på projekt om indianer. Hann även med en fire drill där brandalarmet dödade mina stackars öron. :D Åt lunch med Tyler, Kristen och Tory. Tory försvann ett tag och sen kom han tillbaka med ett neonarmband åt mig, väldigt sött. Han sa att jag redan lyste men att jag med armbandet skulle kunna lysa i mörkret också, haha. :)

Precal var galet soft, ett quiz som var lätt, gjorde i princip ingenting resten av den lektionen.  Weight room på Athletics-timmen, har ju blivit galet stark nu! Efter det bytte alla tillbaka till sina coola, svarta alternativt självlysande outfits och så begav vi oss mot the gym där peprallyt skulle vara. The BLACKOUT PEPRALLY! Det här är alltså typ hundra gånger större än homecoming, vi pratar åårets game.  När alla var på plats släckte dom ner hela salen så man bara såg allt neon och blinkande halsband/armband, och sen körde bandet, the drumline, the danceteam och våra cheerleaders sin grej. Sjukt cool stämning faktiskt, gotta love high-school spirit sometimes.

Drog hem en stund, pratade med päron och systrar i telefon, sen skjutsade mina värdföräldrar över mig till Tori, min okända trilling, världsbästa amerikan och fotbollskompis. Vi hämtade upp hennes syster och hennes kompis, sen körde vi ner till skolan där det redan var packat med folk. (och fula orangea tröjor)
Och wow wow, det var första gången jag faktiskt ägnade mer än två minuters uppmärksamhet till själva matchen! Vi följde varenda yard och varenda touchdown noggrant, och jublade oss fram till ett slutresultat på 33-7! :D Var ju rätt stolt över våra fotbollspojkar. :') Vilda och rebelliska som vi är kastade vi oss ut på planen och hurrade och skrek, så stört kul. Jag hade ingen aning om att american football kunde göra folk så lyckliga, men nu vet jag!
Efter mycket studsande drog Tory, Tori och jag till breakfast där vi träffade dom andra "upper classmen" dvs juniors och seniors, åt munkar, pratade vid elden och chillade. Gaaalet nice. :) Får erkänna att jag är allmänt kär i USA och high-school just nu, tihi.

15 oktober 2008

Haaallå i blåbärsskogen... ni har ju såna i Sverige. Duhh :)
Har gått nån vecka sen jag skrev sist nu, men livet leker och allt funkar bra. Har fått ett gäng nya smeknamn, "Princess", "Baby Girl", "Pretty Girl" och "Sweden" är topp fyra. Torsdag förra veckan var full av dramatik, vad kan man säga - only in America? Fredag var soft, Rebeccas (min värdmammas) son kom över och vi chillade i allmänhet. "Tvingade" hostmum att kolla på Juno; herr James hade inga problem med den medan hon hade väldigt starka, förutfattade meningar om "sånadär tonårsgraviditeter" (abort är inte nummer ett på topplistan här). Meeen eftersom det är en så söt film tror jag att jag lyckades få över henne på min sida, haha.

Helgen innebar gå upp tidigt på morgonen både lördag och söndag: lördag för frukost med modellpojkens föräldrar på Original Pancake House vilket är så sjukt gott att jag antagligen tar med det hem till Sverige. Hans mamma är numera min hemliga partner in crime, och hon fixade så att jag skulle få gå på bio med hennes son!
Sen fick jag mitt hår ficksat av Tweedy, som numera är "min frisör". Det blev bra och jag är nöjd. "Now you look like the Swedish blonde!". Flash news, jag råkar vara svensk, och blond! Haha.

Söndag gick vi upp tidigt för kyrkan, hjälpte inte till med kidsen den här veckan dock utan läste i bilen för att kunna slutföra mitt überroliga (naaat) engelskaprojekt.  Youth group en timme och sen gick jag på bio med modellen som också är killen som gav mig en fisk. Vi såg nån film med Richard Gere, den var söt. Och det var faktiskt nice att göra någonting på egen hand, även om det innebar att hans mamma fick trixa lite. Trist kille dock... :-)
Den här veckan har rullat på så länge, massa projekt och prov och sånt, men det går fint. Har A i alla ämnen även om matten svajar lite, så man ska inte gnälla. Att amerikanska ungdomar sen i många fall är både lata och (förlåt) dumma är en annan femma, haha.

Just nu tittar mina hostparents på politisk debatt, dom hurrar och applåderar, så jag ska väl joina. Börjar bli liiiite trött på det, får man väl erkänna.  Men whatever, USA är sjukt nice.
Hoppas ni har det bra därhemma! <3 (nej, skriva kort är inte min grej)


8 oktober 2008

Hejj! Idag är det tisdag... onsdag för er som bor i Sverige. Senaste dagarna har varit bra, kanelbullarna är i princip borta (kan lugnt säga att de var uppskattade) och jag är tre förlovningar rikare... Haha, nej, något giftermål blir det inte även om jag har ett antal aspiranter som gärna följer med och gifter sig i Sverige nästa år. (förutom Austin som av någon anledning vill gifta sig i Schweiz?)

Skön dag i alla fall, hade fyra timmars ASVAB-test imorse. Helt meningslöst egentligen eftersom jag inte har några som helst planer på att joina the US Military Force, men eftersom alla andra juniors tog det kunde jag ju lika gärna hänga på. Det är ett åttadelars test med matte, ordkunskap, läsförmåga... ganska normala saker... men: de tre sista delarna var elektronik, mekanik och bilar. HALLÅ, jag är 1) tjej, 2) utbytesstudent. Jag bryr mig inte och jag vet ingenting om bilar! Så sista tre delarna roade jag mig helt enkelt med att gissa och göra snygga mönster med svarspunkterna.  Förhoppningsvis får någon sig ett gott skratt... Vitsen med testet är i alla fall att få ett hum om vad man är lämpad att göra i framtiden. Äsch, det var fyra timmar i alla fall, sen på spanskan bråkade vi med datorerna och skrev arga mail (hahaha). Sista lektionen var Athletics, idag styrketräning. Frågan är vad som kommer vara störst när jag kommer hem: mitt ego, min mage eller mina biceps? Det är kul i alla fall så det får man väl vara glad åt.

Ikväll ska värdföräldrarna på bio och se något om muslimer, eftersom de för tillfället fruktar en regering med Obama som president, medan jag ska ta itu med SVÅÅÅÅR kemi... (göra en broschyr om ett grundämne, hahah). Catch up with ya laaterrr!

4 oktober 2008

Okej, nu har jag varit jättedålig på att skriva, men det är ju tur att ni har mina uppsatser att läsa om allt annat. Ska skriva mycket kortare när jag skriver oftare, det råkade bara bli extremt långt nu i början, haha.
Hur som helst har det varit full fart sen homecoming. Har haft massor i skolan, blev till att byta AP English till Regular English och AP Chemistry till Regular Chemistry, var lite för svårt på engelska helt enkelt. Men nu är jag typ bäst i klassen i båda ämnena så det känns bra, plus att jag har sex-sju timmar över till att göra något annat än läxor. :D
Annars är det roligt, har blivit intervjuad för en tidning (klart jag kläcker ur mig att vi tror att amerikaner är feta och dumma...), gjort community service på ett åldersdomshem, börjat träna med basketlaget, spelat första matchen där jag gjorde mål och sådär, varit på bio typ tre gånger, handlat, ätit, ätit, ätit, sovit och städat. Pluggat har jag gjort också, träffat massa folk, pratat timmar i telefon och gjort svenska köttbullar. Hade chillkväll hos Tori förra helgen, var menat som en uppmuntringskväll för mig och slutade med att vi förföljde en kille i en bil på väg från apoteket, där vi köpte asiatiska nudlar och choklad... haha, tror aldrig jag har skrattat så mycket som då. :D
Igår kväll var vi typ tjugo pers från Prosper som gick och såg Eagle Eye, inget måste men det var kul i alla fall. Johann satt bredvid mig och kunde inte sluta prata om IKEA under hela filmen, fett söt, haha. Älskar att hänga med bandet, dom är extremt högljudda ibland men väldigt roliga :D
Är väl ungefär vad som har hänt dom senaste veckorna, bortsett från massa relationsproblem, haha. Idag är det fjärde oktober och jag har bakat kanelbullar! Vadå bästa utbytesstudenten någonsin?
Lite indianprojekt och uppsatsskrivning står på schemat idag, imorgon blir det antagligen Texas State Fair :) Och jag lovar att det inte blir sådär fruktansvärt långa inlägg hädanefter. See ya!

Homecoming (12/13 september 2008)

Hela homecomingprocessen har ju varit kind of a big deal, så det blir en liten sammanfattning av vad som har försigått istället för alla ingående beskrivningar. (alla som hedrats med ett telefonsamtal vet ju i vilket fall, haha.)

Förberedelserna började väl i alla fall i princip två veckor innan med klänningsjakt och allt sånt. Homecomingveckan var "Spirit Week" vilket innebär att folk klär ut sig för att tävla om vem som har mest skolanda. Så måndagen var pyjamas-dag, och medan tjejerna strosade runt i mjukiskläder och rufsigt hår så körde vår söta vän Austin hardcore: morgonrock och tofflor. 
Tisdagen var sportdag, så dom flesta hade väl nån lagtröja på sig.
Onsdagen var favoritfärgen från topp till tå...
Torsdagen var "wacky" och fredagen gick självfallet i PHS' färger: grönt och svart. Meagan, Tori och jag fixade våra snygga t-shirtar kvällen innan, "Bow Down" och en krona i glitterfärger :D Impulsinköp av tiaror på morgonen också, så vi var sjukt snygga hela dagen. (och jag antar att några fyraåringar får leta nånannanstans efter rosa tiaror...) Kom till skolan och träffade v åra dejter som alla är med i skolans band. Fick min "mum" (enorm grej med nalle, sidenband, glitter, serpentiner osv) av Brennan och han fick sin garter som min värdmamma gjorde. Sen hade vi lektioner som vanligt, förutom att dom var femtio minuter långa istället för nittio. Att gå, sitta och röra sig överhuvudtaget med mumen var sjukt svårt eftersom den var så stor!

Slutade i alla fall runt två, åkte med Sarah, Meagan, Tori, Alex och Gary och käkade på mexikansk restaurang och drog sen vidare till paraden i Prosper. Massa bilar, dom som var nominerade till king och queen, massa barn från middle school och fotbollslaget med tillhörande cheerleaders. Dom kastade godis på folk, vi hade ju inte lite när paraden var slut, haha. Hoppade på en float i slutet och åkte med en bit innan vi promenerade till peprallyt som var huur stort som helst. Maskotarna hoppade runt, the dance team dansade, våra cheerleaders gjorde ramsor och bandet spelade. Efter någon timme åkte vi hem igen, halvsov i soffan eftersom jag var så sjukt trött.

På kvällen var det såklart vårt homecoming game och med mum och tiara på släp såg vi på när Prosper förlorade. :(

Lördagen var det upp tidigt för att ficksa inför Fekke08... haha, eller inte... i vilket fall så fick jag mitt smink fixat helt gratis av en makeup-artist (japp, jag älskar att vara svensk utbytesstudent!). Klippte håret lite och sen åkte jag hem och satte på mig klänningen, en jättefin chiffongig klänning med rosett. :D  Blev skjutsad över till Benson's där typ hela gruppen var. Tog femtusen kort (gruppkort, tjejerna på kort, killarna på kort, dejtparen på kort, Gary som pimp...) och sen var det matdags! Var ju nådigt hungrig. Terelli's var jättemysigt och min dejt betalade duktigt för min mat, haha. Amerikanska killar är galet artiga, alltid :) Åkte till McDonald's för att äta glass, vi var säkert en ganska rolig syn i våra klänningar och kostymer där, och sen vidare till skolan där dansen var. Alltså, hahaha, high school musical tillsammans med dirty dancing eller nåt. Alla kunde samma rörelser till vissa låtar och till vissa låtar var det helt seriös slow dancing. Men vi hade kul i alla fall, åkte tillbaka till Benson's efteråt, käkade pizza och somnade sen gott!
Homecoming var waaay roligare än jag trodde, så jag är väldigt nöjd :)

31 augusti 2008

Det är söndag idag och jag är hemma en stund innan vi ska på bio och se Mamma Mia, var i kyrkan imorse i typ fyra timmar och sen käkade vi lunch. Har även provat lite klänningar, det är så kuuul!

Kyrkan är för den som undrar helt okej, alla tror visserligen på Gud och sånt men det känns okej och Youth Group är kul. Hjälpte även till lite med tredje- till femteklassarna, för oss okyrkliga svenskar skulle det kanske kunna kallas hjärntvätt men dom var himla söta i alla fall. Alla är fortfarande jättetrevliga, minns mitt namn (i sju fall av tio har jag ingen aning om vad dom heter) och upprepar gång på gång hur trevligt det är att träffas. (jo, hälften är väl en del av deras personlighet) Alla ställer frågor om Sverige och jag får förklara hur mitt namn uttalas på riktigt. Dom andra ungdomarna är trevliga också. Plus att dom serverar donuts när man kommer, hahaha...

Så, sen i onsdags har jag klarat av ytterligare tre dagar i skolan. Det blir bättre och bättre även om kemilektionerna förmodligen kommer förpesta två-tre morgnar i veckan. Men det är bara att kämpa på, problemet är inte att jag inte fattar det kemiska utan att jag inte fattar engelskan. Det ordnar sig som sagt :D
Hemlängtan går lite i vågor och just nu känns det mycket bättre.

Jag har äntligen fått tillstånd att börja träna med basketlaget, eftersom min hälsoundersökning är klar, och vi lyfte vikter i fredags innan peprallyt. Jag har så sjuuukt ont i benen!!! Känns ju som att jag aldrig använt lårmusklerna i mitt liv, hahah.
Fredag var i alla fall en spännande dag, bra lektioner och sen mitt allra första peprally! Det var cheerleaders, hela fotbollslaget (amerikansk fotboll, självfallet), dance team, bandet, the drum line.. hela paketet! Satt med baskettjejerna och det var ganska pepp, dom gjorde parioder och skuttade runt och coachen bad oss att komma och supporta laget samma kväll. Och dom flesta hade såklart på sig grönt, skolfärgen.

Efter peprallyt kilade jag hem en stund, drog ut på joggingrunda (jag har redan gått upp ett kilo så det är lika bra) och sen kom världens snällaste Tori (som var utbytesstudent förra året i Tyskland) och hämtade upp mig. Vi körde hem till henne, kollade lite i en av hennes yearbooks, och sen hämtade vi Meagan. Tanken var att vi skulle göra jättecoola t-shirtar till matchen men eftersom vi redan var sena så åkte vi till matchen på en gång och sparade tröjorna till nästa vecka. Det var riktigt cool stämning, laget spelade (och vann med 59-3 mot laget som hade åkt fyra timmar för att komma dit) och jag träffade massa nytt folk som var helt övertygade om att jag var Meagans okända svenska tvilling för att vi var så lika. Att jag i princip inte såg någonting av fotbollen var ju en annan femma, men det var niiice och vi hoppade runt, hängde med bandet och hade kul.

Efter matchen åkte jag, Tori, Meagan, Alex, Gary och Austin till något som kallas "breakfast", ett gäng föräldrar ställer upp med ett hus där man får äta och dricka och hänga efter matchen. Juniors och seniors har en egen, freshmen och sophomores har en egen. Austin som är sophomore fick dock hänga med för att han kände oss coola stora barn... Haha nä, men det var nice, Brennan mötte upp och vi chillade vid poolen. Homecoming är om två veckor och efter lite ficks (var nog ganska anordnat) så frågade Brennan om jag ville gå med honom till homecoming och eftersom han frågade så snällt kunde jag ju inte säga nej :) Så vi går i en stoor grupp med Tori, Austin, Alex, Gary och ett gäng med andra människor, ska bli roligt :D Min värdmamma är galet excited och studsar runt väggarna och pratar om klänningar, skor, väskor och blommor och på lördagen, provade jag ungefär femhundra klänningar vilket var tröttsamt. Men det måste ju vara perfekt, aiight?

26 augusti 2008

Mjaa, då har jag överlevt två dagar i high school och det är väl nämnvärt.. Är junior och läser AP English, AP Chemistry, AP Spanish, Precalculus, Economics, US History och Athletics. AP-kurserna är "särskild kurs" och dom är helt klart svårare, så vi får se om jag pallar, dom tror det. Det är mest seniors på mina lektioner så det är kul, känner en del folk redan :)
Skolan är fin och stor. När jag har fyllt i alla papper och fått en läkarundersökning kommer jag kunna börja försäsongsträna med basketlaget, och så får vi se om det blir aktuellt med spel sen. Coachen verkar jättebra och tjejerna är snälla i alla fall. Halva idrottstimmen (alla lektioner är nittio minuter och man har fyra lektioner varje dag) är Study Skills, så man får en chans att göra läxor och sånt.
Allting är roligt, alla är väldigt snälla och följer mig vart jag än behöver hjälp att hitta, så... men jag saknar hemma och min klass. Senaste två dagarna har varit bra och sånt men man börjar längta hem för att allting är så obekant och annorlunda, plus att mycket är svårt och det är många nya ord så man känner sig mest dum hela tiden. Det är väl normalt, men det suger att vara "homesick" för det är inget man kan göra åt det och ingen hoppar fram och erbjuder en flygbiljett hem till Sverige, så det är bara att le och fortsätta tills det känns bra igen...
Skillnader hittills då... Förutom storleken på allt är det väl attityden och maten. Tjejerna är oftast trevliga men ganska högljudda i många fall, killarna är extremt trevliga och en del beter sig som att man vore den han tänkte gifta sig med. Folk tycker att det är coolt med Sverige men vet oftast ingenting. (nej, vi är fortfarande inte Schweiz)
Att allting är friterat och att grönsaker är någonting konstigt får man väl vänja sig vid.
Aja, nu måste jag fortsätta med mina sextio Precalc-uppgifter, sen ska vi köpa skolgrejer och sen får vi se om jag hinner hälsa på Alex och Gary, också kända som "tysken och kinesen". Bara att aktivera sig, liksom... Hinner jag inte det ska ut och jogga så jag hänger med sen när jag får börja träna.

22 augusti 2008

Hej hå allihopa (lär ju va massor - typ mamma pappa och systrar?)
Fyra dagar till har passerat på andra sidan Atlanten och det funkar bra. I tisdags (nittonde) firade vi Jim (värdpappas) födelsedag, det innebar frukost på Original Pancake House vilket var ååårets godaste frukost, sen ett besök på IKEA där jag lärde dom lite svenska ord, allt med lika snyggt uttal. Det kändes lite som hemma faktiskt, fick visa svensk mat och dom köpte dessutom ett paket Singoallakakor till mig, haha. Efter detta korta besök till Sverige, som dom kallade det, blev det bio: Joe Poole. Alltså, om man inte tycker att Gud och Jesus är ett väldigt intressant ämne eller kanske är galet kär i Luke Wilson så är det absolut inte ett måste att se. Den var rätt konstig, minst sagt.

En annan kul sak var när vi skulle köpa läsk, och jag vanan trogen valde en medium sized... man får tänka sig för eftersom storlekarna här BÖRJAR på STOR, och jag satt där med en XL-sizad cola. Men man lär sig väl! På parkeringen utanför började vi prata med ett par, en jättetrevlig kvinna och hennes man. Fick som vanligt svara på ett gäng frågor, ta emot beröm för mina kläder, min engelska och mitt utseende (men jag gnäller verkligen inte, självförtroendet är ju på topp :D) och berätta om Sverige. För mig var nog den största grejen att faktiskt stanna och prata med främlingar - ofta man skulle göra det i Sverige? Middag blev det på ett steakhouse. Rebeccas son Marcus var med oss hela dagen, cool kille och han fick dessutom igång min mobiltelefon. Nummer får ni fråga efter..
Som om vi inte hade ätit nog så åkte vi hem och slevade i oss paj och Ben&Jerry's. Dom har massa smaker här - typ kanelbullesmak.

Tidig uppgång på onsdagen för att åka iväg till Prosper High School, mitt blivande "andra hem" i USA. Mötte tyska Alex och kinesiska Gary (som har bytt namn tillfälligt, ja) som också är utbytesstudenter. Dom var kul! Skolan var dock stängd när vi kom, så vi spenderade några timmar på stan, käkade på Taco Bueno (Taco Bell's konkurrent) och rullade sedan tillbaka för att välja kurser och sånt till mig. När vi kom dit hade dom inte tid för oss, men Cathy (som jobbar för AYUSA och placerar studenter, och dessutom tar hand om Gary och Alex) visade oss skolan lite - den ser väääldigt high-school-film ut - och vi började kolla på om jag kanske kunde få vara senior istället för junior. Men vi får se!

Torsdag så har vi tagit det ganska lugnt: handlat lite mat, samlat mina state quarters (och personlig hälsning till Ludde här: jag har 26 stycken!) och käkat. På kvällen åkte vi till värdfamiljens svenska vänner, dom ordnade poolparty till min ära så jag var "guest of honour", haha. Massa människor var där, typ femhundra fjortonåriga tjejer och ett gäng killar. Fick prata lite svenska, äta mer och jämföra länderna. Det var trevligt men det var väldigt många som pratade extremt fort om folk man inte kände, så man blev ganska trött.

Vaknade sent på fredagen (dom låter mig sova hur länge jag vill i princip), pallrade mig upp och körde frukost bestående av kaffe och yoghurt. Sen städade vi lite, tvättade mina kläder och så började jag läsa en bok jag måste läsa inför AP English, en sjuukt tråkig afro-amerikansk bok skriven på talspråk - amerikansk slang. Heja! Var ute och skulle jogga också men eftersom det va typ fyrtio grader var det en ganska dålig idé så jag gick på promenad och sånt. Gäster på kvällen, vänner till värdparet samt föräldrar till "Abercrombie&Fitch-modell"-sonen, så vi städade (hon försökte förklara hur man använde en dammsugare...) och sen kom gästerna och vi åt middag och umgicks.
Om det är något ni undrar så är det bara kommentera eller dra iväg ett mail...
Saknar er därhemma!
PUSS

18 augusti 2008

Som utlovat; lite intressant fakta om första timmarna i McKinney, Texas.
Kvart över tio på söndag morgon välkomnades jag med en stor skylt och stora kramar från mina "värdföräldrar" Rebecca och James (hädanefter Jim). Med sig hade dom Taylor, som är Rebeccas dotter och riktigt cool, Rebeccas syster Belinda, och min area representative Julie och hennes två barn. Alla var så glada att jag var där och jag kände mig väldigt välkommen.  Vi högg väskorna och körde sedan iväg mot första stoppet: Gaylord Texan (haha). Det var någon form av turistcenter men vi förstod oss aldrig på det, så vi  vandrade runt en stund på innergården där jag bombades med frågor som "Har ni  växter i Sverige? Har ni kanelbullar i Schweiz? Har du någonsin sett något såhär stort?"

Vi rullade istället väg mot Grapevine Mills Mall, ett stort köpcenter. När jag påpekade att det var stort sa dock Rebecca att det där minsann var ett ganska litet centrum, men att amerikaner i allmänhet inte visste hur man gjorde små saker.
Vi käkade på "Rainforest café" - heeeelt galet ställe. Regnskogstemat inkluderade vattenfall, massa träd, naturtrogna ljud och stora leksaksapor som vrålade och rörde på sig. Maten var i alla fall god: jag valde kycklingmacka. På tallriken fick man inte pommes frites utan chips - välkommen till USA, liksom. Mätta och belåtna gick vi tillbaka mot bilen, diskuterandes skillnaderna. Dom verkar ha fått för sig att Sverige är på gränsen till ett U-land, och tyckte uppriktigt synd om oss som inte hade Starbucks. Man vet inte om man ska skratta eller gråta!

Jag höll på att somna i bilen så när vi kom fram så ledde dom mig direkt till mitt rum som dom har ordnat sååå fint - det är helt lila (jag svarade att jag tyckte om lila när hon frågade om min favoritfärg, och ja, vad ska man säga, ALLT i mitt rum är lila) men väldigt väldigt gulligt. Sängen är STOR, vilket jag är glad över, och garderoben är schysst. Jag behöver knappt sätta upp egna foton: dom har redan ramat in flera av mina bilder på mig själv, min släkt och mina kompisar.
Hälsade på hunden Peanutter innan jag somnade på sängen och sov i två och en halv timme.
Efter middagen vinkade vi hejdå till Taylor och kvällen var lugn med lite TV, pratande och mejlande. Packade också upp mina väskor och fick en rundtur i huset - det är stooort! Lite regeldiskussion på kvällen och sedan sängdags.

Måndag morgon var sovmorgon - vaknade först vid halv elva och käkade frukost. Vi pratade mer om regler och vad som gällde, allt verkar schysst hittills, och efter dusch drog jag och Rebecca iväg för lite shopping av diverse nödvändigheter. Hon hade nog väldigt roligt åt mig: vart vi än gick så gapade jag mest; fattar ni hur stort allting är!? Och så mycket ALTERNATIV! Jag skulle köpa tandkräm och det fanns helt seriöst typ femtio sorter att välja på. Tuben är dessutom tre gånger så stor som hemma - helt komiskt.
Mataffären var också rolig, dom hade hur mycket som helst. Att min kära värdmamma sedan flanerade förbi en stor del av de nyttigare alternativen får man väl jobba på senare.

Trött av alla nya intryck vände vi hemåt och åt middag: pizza. Får helt enkelt dra igång med lite träning snart, det här kan bli farligt även om de här är betydligt mer hälsomedvetna än andra amerikaner, haha. Fick i alla fall många frågor idag också, typ "har ni pizza i Sverige? Tankar ni själva? Har du sett en fläkt förut? Har ni diskmaskin?" Kommer kunna skriva en hel bok med dumma frågor...

Prep. course NY

Första ordentliga inlägget tänkte jag skulle bli en snygg (lång) summering av allting vi pysslade med i New York under förberedelseveckan. Det var sjukt roligt, vi gjorde saker i princip dygnet runt och alla människor var riktigt sköna :)

För oss stockholmare började äventyret 08.20 på Arlanda, där incheckning och avsked stod på agendan. Det var enkelt att se redan från början vilka som skulle med, då vi var tvungna att ha på oss dom EXTREMT snygga röda STS-tröjorna, och de gula STS-ryggsäckarna. (dom hamnar lååångt in i garderoben nu, garanterat)  Checkade in mina två, feta röda väskor och hängde med mor och far tills det var dags att säga hejdå. Det gick relativt lätt, har fortfarande inte fattat att jag inte kommer att se dom på nästan ett år. Efter det gick hela gruppen in för att kliva på planet mot London Heathrow. Flygresan gick bra, jag satt bredvid en av de andra utbytesstudenterna , Fred, som skulle till Nebraska efter lägret. Väl framme ställde vi om klockorna och letade upp någonstans att äta lite.

I London mötte även andra nationaliteter upp - vi hälsade på ett gäng folk från andra länder, bland annat San Francisco från Italien, hahaha. (han hette Francesco egentligen, språkörat har förbättrats sen dess)
13.40 lyfte planet som skulle ta oss till JFK, New York - en sju timmar lång resa som gick relativt bra. Flygplansmat är alltid flygplansmat, men vi hade "personlig" underhållning i form av tv i sätet framför. Kollade lite på film, lite på tv-serier och lyssnade på musik.

Så, efter ett bra tag landade vi i New York på eftermiddagen (lokal tid) där någon timme eller två gick till visumkö och kontroll. Hämtade väskorna och satte oss sedan på bussen mot SUNY Maritime, det campus där vi skulle spendera veckan. Anlände vid nio-tiden, käkade vår första amerikanska middag och däckade väl i princip efter rumsindelningen.
Måndagen påbörjades tidigt på morgonen med frukost, där det snabbt konstaterades att amerikanska pannkakor inte var en höjdare på det här stället. Vi hade en liten introduktion, och knallade sedan runt på campus för att lära oss vart allting låg. Kortare lektion på förmiddagen, lunch, och sen var det dags för "Treasure hunt" - man skulle samla poäng genom att genomföra olika saker, typ hämta ett  rosa paraply, ha på sig alla kläder ut och in eller få tag på en New York-keps. Mitt lag, USN, ägde men lyckades ändå komma sist... Detsamma gällde på kvällen, då vi skulle sätta ihop konstsim-program, men även om vi fick minst poäng så hade vi väldigt roligt åt plaskandet!

Tisdag = första utflykten till Manhattan, New York City! Den gula skolbussen kom och hämtade upp oss och vi släpptes av vid Times Square, där vi gavs en timme fritid. Lunchen intogs på Planet Hollywood och därefter väntade dryga fyra timmar för shopping och allmänt schteeek! Vi gled längs Fifth Avenue, kollade på killarna på Abercrombie&Fitch (tyckte dock att de flesta var lagom snygga), drack Starbucks frappuccino och kollade i affärer. Någon större mängd shopping blev det dock inte då torsdagen tydligen skulle erbjuda mer av den varan. Vid femtiden samlades vi igen, fick middag i en påse och vandrade iväg mot båten som skulle cruisa oss runt Manhattan. Eftersom vädret helt plötsligt bestämde sig för att bli till årets regnoväder var vi till största del plaskvåta, men det ordnade sig genom goda gärningar från vänliga människor. ;) New York var väldans coolt från vattenhållet, och alla tog nog runt tjugofem kort på Frihetsgudinnan... Absolut nödvändigt, JA! Kom hem vid tio-tiden och sen väntade sömn.

Onsdag morgon bestämde vi oss för att vara hurtiga, och joggade innan frukost. Därefter var det lektioner i fyra timmar - intressant men kanske en smula långtråkigt. Att det sedan var hundra grader - celsius- varmt (minst) i vårt klassrum gjorde inte saken bättre. Efter lunch fick vi dock vara utomhus: amerikansk fotboll och baseball stod på schemat! Det var kul, även om våra kunskaper i sporterna kanske inte var dom bästa...
Kvällen var tänkt att ägnas åt repetitioner inför showen men då alla satt med ögonlocken på halvflagg blev det tidig sänggång istället.

Ny sightseeing och shoppingtur i New York var det dags för på torsdagen. Bussen rullade först iväg genom staden och stannade vid Central Park, där vi tog kort, spanade in Strawberry Fields och glodde lite allmänt. När vi sedan hoppade på igen var nästa anhalt SoHo. När vi väl kom av bussen bedömde vi att den medhavda lunchen inte var något att ha, så vi gled iväg och käkade först. Sedan... shopping! Vi började med Forever 21, där det var en hel del klagomål från killsidan på att vi behövde femtio minuter därinne, haha. Dom gick på andra äventyr medan vi provade igenom en stor del av sortimentet, och kom ut med en hel del plagg, hihi. Därefter körde vi gemensam runda i New York, köpte sånt vi kände för, lite elektronik (har fixat extra kamerbatteri,  pappa, såå mycket billigare här), var gangstah på McDonalds (första och hittills enda besöket där, och vi är ändå i hamburgarnas hemland...), Oscar var toffel på American Eagle och bar vänligt runt det som vi lastade på honom, och gav råd i huruvida plagget var köpvärt eller inte. Avslutade på Victoria's Secret efter ett snabbt besök på H&M, och därefter skulle bussen ta oss hemåt. På grund av (förmodligen) inkompetenta busschaufförer tog det extremt lång tid, men vi "roade" oss med ett popquiz och att dra extremt bra skämt. (men det var bara jag som gillade mina, hm?)
Middag och sen förberedelser inför showen inom grupperna. Stretchade en aning på curfew eftersom alla började bli pigga på kvällarna igen.

Fredag började med amerikansk historia och government-lektion med en cool amerikansk lärare. Två timmar senare var vi fulllärda... eller ja, nästan i alla fall. Därefter var det dags för våra egna speeches - kanske inte framställde årets tal men det var lätt överstökat. Det bästa lär ju ha varit Pontus tal om falukorv... Japp, försök förklara falukorv från någon som inte är från Sverige, det blir ganska kul!
Lunch och sen var tanken att vi skulle till stranden, men då prognosen lutade åt thunderstorms, blev det utflykt till ett stort köpcenter istället.
På kvällen repeterade vi inför showen och chillade sedan tills John Blund kom och knackade på. (poet jag vet)

Lördag var sista dagen, sorgligt men sant. Lite Jepardy, personligt samtal med ledaren, packning och förberedelser inför showen var väl vad vi gjorde under dagen. Strax efter sex drog showen igång och parodier på ledare, pojkbandssång och YMCA avlöste varandra. Riktigt, riktigt kul och alla gjorde väldigt väl ifrån sig :D (speciellt jag som i en dans, MED MENING ,skulle göra ett uselt jobb och alla fick istället för sig att jag var lätt retarderad)
Efter alla bejublade framträdanden var det pizzamiddag med en rosagul solnedgång i bakgrunden - sjuukt mysigt. Pizzatävling hölls också, och då är det nämnvärt att de fyra deltagande killarna tryckte i sig tre centimeter tjock pizza...
Discot var inte mycket att hurra för, vi inledde starkt med att hoppa runt till svensk fjortistechno, sedan kom DJ:n och efter någon timme drog vi iväg och tog det lugnt på campus istället. Då bussen till flygplatsen i typ femtio fall av femtiofem avgick halv fyra på morgonen, tog många beslutet att inte sova alls på natten. Jag fick fyrtiofem-femtio minuter i alla fall, men man var väl inte jättepigg på bussen. Flygplatsen erbjöd lååånga köer och usel frukost, men tjugo i åtta lyfte slutligen planet mot Dallas och värdfamiljen.

RSS 2.0